De waterpoloërs van De Zijl Zwemsport hebben vertrekkend coach Ron van der Harst alvast een leuk afscheidscadeautje gegeven. De coach vertrekt pas aan het einde van het seizoen, maar de overtuigende 12-5 overwinning op het Goudse GZC Donk smaakte natuurlijk erg lekker.

De Zijl Zwemsport gaat het reguliere seizoen vermoedelijk als vijfde afsluiten. De vierde plaats zou nog kunnen, maar die heeft de Leidse ploeg niet meer in eigen hand. De achterstand op AZC Alphen is weliswaar slechts twee punten, maar De Zijl speelt nog slechts twee wedstrijden (De Ham uit en SVH thuis), terwijl er voor de Alphense ploeg nog vier duels in de agenda staan.

Donderdagavond denderde De Zijl Zwemsport in eigen bad als een tsunami over GZC Donk heen. In de eerste drie kwarten had de ploeg uit Gouda helemaal niets in te brengen. Na drie keer acht minuten was de wedstrijd al lang en breed beslist. Tegen de nummer twee van de eredivisie stond er op dat moment liefst een 9-1 voorsprong op het scorebord. Pas bij 5-0 werd De Zijl-doelman Esben Wansleeben voor de eerste keer gepasseerd.

Dat GZC Donk het vierde kwart met 3-4 won, was leuk voor de statistieken, maar de punten zaten natuurlijk al lang in de tas van Van der Harst en zijn mannen.

De Zijl Zwemsport – GZC Donk 12-5 (3-0, 3-1, 3-0 en 3-4).
Doelpunten De Zijl: Roeland Spijker 3, Tom Nederend 2, Adam Maklari 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach , Niek van Gent en Tim van der Meer.