De playoffs in de eredivisie bij de waterpolomannen zullen gespeeld worden zonder ZVL-1886 Tetteroo. De ploeg van coach Niels Joor verloor dit weekeinde thuis van GZC Donk (10-12) en in Nijverdal van Het Ravijn (12-9), waardoor de achtste en laatste plek in de nacompetitie onbereikbaar is. Het gat tussen ZVL en de nummer acht is nu te groot om te dichten met alleen nog wedstrijden tegen AZC Alphen en SVH voor de boeg. Daarna volgt nog de laatste wedstrijd van het bekertoernooi, maar de kansen op een vervolg van de cupstrijd zijn minimaal.

Het behalen van de playoffs in deze door corona gemankeerde competitie was het doel van ZVL-1886. ‘Daarna zien we wel verder’, zei Joor voorafgaande aan de competitie. Belangrijker vindt de coach het verder ontwikkelen van zijn jonge ploeg, zodat ZVL in de toekomst weer een rol van enige betekenis kan spelen.

De thuiswedstrijd van zaterdag begon slecht voor ZVL. Voordat de thuisploeg toekwam aan scoren was het al 0-3 voor Widex GZC Donk. De Goudse ploeg zou later in de wedstrijd nog twee keer drie doelpunten op rij maken, steeds als ZVL wat dichterbij was gekomen. Met twee doelpunten van Ruben van Vierzen en eentje van David Spijker werd het 3-4, maar onmiddellijk daarna sloeg GZC Donk terug: 3-7.

ZVL hing als het waren aan het elastiek en veerde terug naar 6-7, zodat het in de derde periode weer een echte wedstrijd was. De thuisploeg moest echter even bijkomen van de inspanningen en dat bleek niet te kunnen tegen GZC, dat weer drie keer op rij scoorde. Drie doelpunten verschil is op zich te doen in het laatste kwart. ZVL deed zijn uiterste best, maar kwam niet verder dat 10-12.

ZVL-1886 – GZC Donk 10-12 (2-4, 2-3, 3-3 en 3-2).
Doelpunten ZVL: David Spijker 3, Ruben van Vierzen 2, Stan van Ruiten 2, Claudio Brancatello 1, Max Reijchard 1 en Jasper Haasnoot 1.

Zondag in Nijverdal was de openingsfase ook voor de tegenstander. ZVL-1886 maakte in de eerste helft slechts één doelpunten; Het Ravijn scoorde vier keer. In het begin van de tweede helft werd het nog erger voor ZVL door twee treffers van de thuisploeg: 6-1.

Daarna ging het beter lopen bij ZVL, maar een verschil van vijf doelpunten wegwerken is geen eenvoudige klus. Claudio Brancatello, Mark Visser en Ruben van Vierzen deden een flinke duit in het zakje (7-4), maar een versnelling van de thuisploeg leidde tot 11-4 aan het begin van de vierde periode.

ZVL wenste echter alleen strijdend ten onder gaan en bleef vechten voor een beter resultaat. Op zich lukte dat door de laatste vier doelpunten van de wedstrijd te maken, al schoot ZVL natuurlijk niet veel op met de uiteindelijke 12-9 eindstand.

Het Ravijn – ZVL-1886 12-9 (3-1, 1-0, 6-3 en 2-5).
Doelpunten ZVL: Claudio Brancatello 3, Jasper Haasnoot 2, Mark Visser 1, Ruben van Vierzen 1, David Voorvelt 1 en David Spijker 1.