De Zijl Zwemsport is er niet in geslaagd om revanche te nemen voor de onlangs van AZC Alphen verloren bekerfinale. Donderdagavond werd in het eigen bad de competitiewedstrijd verloren met 9-11. De Leidse waterpoloërs zijn ondanks dat verlies nog wel in markt voor de vierde plek in de eindrangschikking, die in elk geval thuisvoordeel oplevert in de eerste ronde van de play-offs. De eerste drie plekken zijn alleen theoretisch nog binnen bereik. De Zijl Zwemsport moet daarom – voor die vierde plaats – de strijd aangaan met Polar Bears en Amersfoort en kan zaterdag een stap maken als in Leiden van die laatste ploeg wordt gewonnen.

Het ging tegen AZC Alphen vooral in de tweede periode mis. Het eerste kwart was afgesloten bij een 0-1 achterstand, maar in de tweede acht minuten ging het hard. AZC liep uit naar 0-5, voordat Mark Visser op 1:53 van het einde van de tweede periode het eerste doelpunt maakte voor de thuisploeg. Bij de rust was het daardoor 1-5 en wachtte er dus een flinke klus in de tweede helft.

Daarin ging het een stuk beter. Het derde kwart – en later ook het vierde – zou gewonnen worden met 4-3. De achterstand was echter te groot om nog een kans te maken. Het werd in deel drie 5-7 door treffers van Tom Nederend (foto), Roeland Spijker (2) en Jasper Haasnoot, maar AZC ging het slotkwart toch in met een marge van drie: 5-8.

De Zijl Zwemsport deed wat het kon, was ook wat trefzekerder dan de Alphense ploeg, maar kon de nederlaag niet meer afwenden: 9-11. In het vierde kwart scoorden Nederend (2), Haasnoot en tot slot Thijs Versluis.

De Zijl Zwemsport – AZC Alphen 9-11 (0-1, 1-4, 4-3 en 4-3).
Doelpunten De Zijl Zwemsport: Tom Nederend 3, Roeland Spijker 2, Jasper Haasnoot 2, Mark Visser en Thijs Versluis.