Dat de mannen van ZVL-1886 Tetteroo zaterdag door AZC Alphen zouden worden uitgeschakeld in de strijd om de nationale beker lag wel een beetje in de lijn der verwachtingen na het 12-14 verlies in de eerste (thuis)wedstrijd vorige week. Maar de jonge Leidse ploeg heeft zich ook in het twee duel van zijn beste kant laten zien. Er waren zelfs kansen op de winst en het team van coach Niels Joor mocht dan ook met gepaste trots het Alphense zwembad Aquarijn verlaten.

,,We hebben een paar heel goede kansen gehad in het tweede kwart en in kwart drie gaven we twee doelpunten weg, dat is zonde’’, baalde de ZVL-coach. ,,Ik denk dat dit verlies onnodig was. We hadden natuurlijk met drie goals verschil moeten winnen om door te gaan en dat was misschien te veel gevraagd, maar we hadden hier prima met één verschil kunnen winnen.’’

Na de openingsgoal van AZC pakte ZVL brutaal een 1-3 voorsprong door doelpunten van Stan van Ruiten, Ruben van Vierzen en Eric Verdoes. Omdat in het tweede kwart Jimmy Sjardijn, de pas 15-jarige David Voorvelt en Tom Nederend ook scoorden voor de Leidse ploeg, bleef de voorsprong van twee doelpunten op het scorebord staan: 4-6. Nog voor de rust echter sloot AZC aan op 6-6.

In het derde kwart viel de feitelijke beslissing. ZVL gaf, aldus Joor, twee doelpunten weg en verloor de periode met 0-3. Maar de Leidenaars hadden nog iets in petto. In de slotperiode werd het 9-9, toen Van Vierzen en Sjardijn hun tweede doelpunt maakten en ook Jasper Haasnoot doel trof. ZVL verdiende een overwinning, maar die kwam er niet. In de laatste drie minuten scoorde de thuisploeg nog twee keer en viel met 11-9 het doek voor ZVL.

AZC Alphen – ZVL-1886 Tetteroo 11-9 (2-3, 4-3, 3-0 en 2-3).
Doelpunten ZVL: Ruben van Vierzen 2, Jimmy Sjardijn 2, Stan van Ruiten, Eric Verdoes, David Voorvelt, Tom Nederend en Jasper Haasnoot.

VROUWEN

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo zitten in een dipje. Na het verlies van vorige week bij Polar Bears in Ede (12-11), werd zaterdag thuis een nederlaag geleden tegen De Zaan. De Leidse ploeg zakte daardoor naar de derde plaats in de eredivisie met vier punten achterstand op Het Ravijn en drie op De Zaan, dat dus in De Zijl won: 9-11.

Op het prille begin na, met de openingstreffer van de wedstrijd door Malissa van Rijn, heeft ZVL de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. De Zaan, dat zich dit seizoen plotseling manifesteert als topploeg, won het eerste kwart met 1-3 en beantwoordde ook in de tweede periode alle Leidse doelpunten van het geroutineerde trio Iefke van Belkum, Marianne de Groot en weer Malissa van Rijn.

In de tweede helft zag de thuisploeg het verschil steeds verder oplopen. Na 24 seconden in het vierde kwart was het gat zelfs vijf doelpunten: 6-11. En als je in drie keer acht minuten zes keer scoort, is minimaal vijf treffers in één kwartje erg veel gevraagd. Té veel zou blijken. ZVL bleef steken op drie (Laura Roels, de derde van Van Rijn en Nikki Meijer) en verloor uiteindelijk met 9-11.

ZVL-1886 Tetteroo – De Zaan 9-11 (1-3, 3-3, 2-4 en 3-1).
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum, Marianne de Groot, Roline Schuijt, Melisa Niskanen, Laura Roels en Nikki Meijer.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Jimmy Sjardijn scoorde twee keer voor ZVL in Alphen.