ZVL-1886 is de Leiden Waterpolo Invitational prima gestart met een 7-4 overwinning op LUC Métrople uit Lille in Frankrijk. Drie jaar is er achter de schermen gewerkt en geknokt om deze primeur mogelijk te maken. Topwaterpolo Leiden wil daarmee Leiden op de kaart zetten en het dames I team een goede voorbereiding bieden op de Europacup.

Topwaterpolo Leiden-voorzitter Marco Spee is hartsikke blij met de eerste zege van de ZVL-vrouwen op LUC Métropole uit Lille. Een sportief succes is mooi meegenomen, maar Spee hoopt vooral op volle tribunes. “Dan kunnen we het volgend jaar weer organiseren”, zegt hij. “Dus kom allemaal een kijkje nemen bij topsport in zwembad de Zijl.”

Zaterdag 5 januari speelt BVSC-Zugló uit Budapest tegen LUC Métropole om 9.30 uur. Daarna neemt ZVL 1886 het op tegen CN Sant Andreu uit Barcelona. ’s Avonds om 19.00 uur treden de Franse vrouwen aan tegen de Spaanse ploeg en volgt de wedstrijd tussen ZVL-1886 tegen de Hongaren. Op zondag volgen dan twee finales, om plaats 3 en 4 om 10.30 uur en om 13.00 uur de grote finale om de eerste en tweede plaats. Kom naar zwembad De Zijl aan de Paramaribostraat.

Bron: Sleutelstad FM

Foto’s: Ruud Wormgoor