De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vályi. Met Vályi halen de Leidsen een zeer ervaren speelster in huis: ze won de Hongaarse landstitel en beker met Eger (2013), veroverde de LEN Trophy met Dunaújváros (2018) en eindigde de afgelopen tien jaar structureel bij de top 3 in de Hongaarse competitie.
Vályi komt over van topclub Eger, waar ze het afgelopen seizoen aanvoerder was. Bij ZVL-1886 komt de Hongaarse een oude bekende tegen in Hanneke Slagter (26), die na lang blessureleed haar rentree in de Leidse hoofdmacht gaat maken. De twee speelden samen bij Dunaújváros. Vályi: “Ik hou van uitdagingen en daar hoort dit avontuur zeker bij. Ook ben ik heel benieuwd naar de toch andere speelstijl dan die ik gewend ben in Hongarije. En ik heb heel veel zin om weer met Hanneke samen te spelen.”
Naast de komst van Vályi en de rentree van Hanneke Slagter vinden jeugdinternationals Nikki Meijer, Lizzy Terpstra, Renee de Kleer, Anna Pauli en Mathilde Voorvelt definitief aansluiting met het eerste team. Coach Iefke van Belkum: “Ik ben heel enthousiast over de komst van Fanny én de comeback van Hanneke. Dat was de ervaring die ik nog miste in de ploeg. In combinatie met alle jonge talenten die doorstromen gaan we een mooi seizoen tegemoet.”
De 29-jarige Marianne de Groot, die 14 seizoenen in het eerste team speelde en bij alle gewonnen prijzen betrokken was, stopt en wordt assistent van coach Iefke van Belkum. Ook international Rozanne Voorvelt (19) is er niet meer bij, zij vertrekt naar het Spaanse Sant Andreu.
Nieuw: Fanny Vályi (Eger), Hanneke Slagter (blessure)
Nieuw (jeugd): Nikki Meijer, Lizzy Terpstra, Renee de Kleer, Anna Pauli, Mathilde Voorvelt
Vertrokken: Iefke van Belkum (gestopt, coach), Marianne de Groot (gestopt, assistent-coach), Rozanne Voorvelt (Sant Andreu)