John van den Burg is de nieuwe hoofdtrainer van de mannen van ZVL-1886 Tetteroo. De 61-jarige Barendrechter is een zeer ervaren oefenmeester op het hoogste waterpoloniveau in Nederland en werd het afgelopen seizoen landskampioen met Widex/GZC DONK. Ook leidde hij vele jaren de mannenploeg ZPB uit zijn woonplaats. Van den Burg volgt bij de Leidse eredivisionist Niels Joor op.

Waterpolovoorzitter Gerard van Gent over de aanstelling van John van den Burg: “De vereniging bouwt al jaren op de traditie van het door ontwikkelen van eigen jeugdspelers met aanvulling daar waar nodig. We hebben er alle vertrouwen in dat John dit beleid met verve zal voortzetten. Vaak zochten we de oplossing voor het trainerschap in eigen gelederen, maar met een frisse blik van buitenaf verwachten we nieuwe stappen te zetten.”

John van den Burg: “ZVL-1886 is een club die goed bij me past. Ik gedij goed bij een warme vereniging met ambitie en dat straalt deze club in alles uit. Ik heb heel veel zin om met de zeer brede en talentvolle selectie om de bovenste plekken in Nederland te spelen. En natuurlijk hoop ik ook dat het echte verenigingsleven weer zo snel mogelijk van start kan gaan, met veel publiek bij de wedstrijden.”

Naast de komst van Van den Burg versterkt ZVL-1886 zich nog met de Hongaarse midvoor Attila Kincses, die overkomt van het Alphense AZC, en de Kroatische jeugdinternational Patrik Šimac. Ook de Italiaan Claudio Brancatello en doelman Jelto Spijker hebben toegezegd komend seizoen weer voor de Leidse formatie uit te komen.

Foto: PR/ZVL-1886