Het heeft er alle schijn van dat de mannen van ZVL-1886 Tetteroo tot het laatst een verbeten strijd moeten uitvoeren om de play-offs te bereiken. De dubbel van dit weekeinde leverde slechts één puntje op door een 7-13 nederlaag tegen De Zaan en een 11-11 gelijkspel tegen AZC. Dat laatste resultaat was erg zuur, want de gelijkmaker van de ploeg uit Alphen aan den Rijn viel in letterlijk de laatste seconde. De klok stond op 7:59 toen Bas Grummer namens AZC de bal voor de laatste keer in het Leidse doel deponeerde: 11-11.

De achtste plaats en wellicht nog eentje hoger zit er echter voor de Leidse ploeg nog altijd in. Komend weekeinde staat er een cruciaal duel in de agenda: uit bij BZC in Boekelo. Die ploeg staat op gelijke hoogte met ZVL en heeft slechts een miniem slechter doelsaldo: -24 tegenover -25. Ook SVH is nog kandidaat voor het seizoenstoetje en die ploeg komt nog een keer naar Leiden.

In de wedstrijd van zaterdag tegen De Zaan liep ZVL eigenlijk al direct achter de feiten aan. De bezoekers scoorden de eerste twee doelpunten, waarna het verschil tot diep in het derde kwart steeds twee of drie doelpunten was in het voordeel van de Noord-Hollanders. Maar tot en met de 6-8 van David Spijker, goed voor drie treffers, waren er kansen voor de thuisploeg.

Daarna ging het echter hard. Vijf doelpunten van De Zaan konden door ZVL niet beantwoord worden. Het laatste woord was dan wel aan Jimmy Sjardijn namens de thuisploeg, maar zijn 7-13 was slechts belangrijk voor de statistieken.

ZONDAG

In de kwartfinales van het bekertoernooi had ZVL laten zien dat het kansrijk was tegen AZC. Dat was ook in de wedstrijd van zondag zo, maar de verdiende overwinning ging in de laatste seconde de mist in. Het was een meestal gelijk opgaande wedstrijd.

Vlak na de rust werd het even lastig voor ZVL, toen AZC het verschil op drie doelpunten bracht (5-8), maar het herstel kwam onmiddellijk. Aan het einde van het derde kwart was het 8-9 en de thuisclub voelde dat het er in zat. Dat bleek direct in het laatste kwart. Doelpunten van Ruben van Vierzen, David Spijker en Mark Visser draaiden de zaken om en bij 11-9 leken de punten in Leiden te gaan blijven.

De 11-10 van AZC deed wel een beetje pijn, maar winst was nog steeds haalbaar. Naarmate de tijd verstreek leek dat ook te gaan gebeuren. Maar in een sport als waterpolo telt ook de laatste seconde en daarin maakte AZC via Bas Grummer alsnog de 11-11.

ZVL-1886 Tetteroo – De Zaan 7-13 (1-3, 2-2, 3-5 en 1-3).
Doelpunten ZVL: David Spijker 3, Jimmy Sjardijn 2, Jasper Haasnoot en Eric Verdoes.
ZVL-1886 Tetteroo – AZC 11-11 (2-2, 3-5, 3-2 en 3-2).
Doelpunten ZVL: Jasper Haasnoot 2, Mark Visser 2, Stan van Ruiten, Tom Nederend, Jimmy Sjardijn, David Voorvelt, Omar Qachach, Ruben van Vierzen en David Spijker.

VROUWEN

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben weer eens een puntje aan het totaal kunnen toevoegen. Na drie nederlagen in de competitie en de roemloze uitschakeling in het bekertoernooi door De Zaan, werd er in Utrecht met 8-8 gelijkgespeeld tegen UZSC.

Ondanks het puntverlies tegen UZSC kon ZVL-1886 zaterdag terugkijken op een prima wedstrijd. De bezoekers herstelden zich op voorbeeldige wijze van de uitschakeling in de bekercompetitie vorige week. ZVL was in de slotfase door een doelpunt van Malissa van Rijn (7-8) zelfs op weg naar een verdiende zege maar uiteindelijk viel toch de gelijkmaker.

UZSC – ZVL-1886 Tetteroo 8-8 (1-3, 2-0, 4-3 en 1-2).
Doelpunten ZVL:
Iefke van Belkum 3, Nikki Meijer 2, Laura Roels, Isis Keijzer en Malissa van Rijn.

Op de foto van Ruud Wormgoor: David Spijker scoorde drie keer tegen De Zaan.