Voor de mannen van ZVL-1886 Tetteroo zit de ‘oefenperiode’ erop. Zo althans zag coach Niels Joor de serie bekerwedstrijden, die vooraf ging aan de start van de competitie, volgende week voor de Leidse waterpoloërs in Zaandam tegen De Zaan.  Na de lange coronapauze vormden die duel een mooie gelegenheid om een beetje in vorm te komen voor het sowieso rare seizoen. Na afloop van de competitie moet ZVL nog de laatste bekerwedstrijd (tegen Amersfoort) spelen, maar de ploeg heeft nog slechts een kleine theoretische kans om de halve finales te bereiken.

In de voorlaatste bekerwedstrijd deden de Leidenaars in elk geval wat ze moesten doen en wonnen met 15-11 van Polar Bears. Dat gebeurde is een lang gelijk opgaande wedstrijd, waarin ZVL kort na de rust via treffers van Mark Visser, Claudio Brancatello en topscorer Jasper Haasnoot (vijf doelpunten) de tik uitdeelde die naar de overwinning voerde.

De ploeg uit Ede bleef nog wel een beetje in de buurt, maar na het tweede doelpunt van Ruben van Vierzen voor 13-10 was het verzet van de Gelderse formatie gebroken en zetten Stan van Ruiten en Claudio Brancatello de 15-11 eindstand op het scorebord.

ZVL-1886 Tetteroo – Polar Bears 15-11 (2-3, 4-2, 3-2 en 6-4).
Doelpunten ZVL: Jasper Haasnoot 5, Mark Visser 3, David Spijker 2, Claudio Brancatello 2, Ruben van Vierzen 2 en Stan van Ruiten 1.

VROUWEN

Voor de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo moet het straks in de playoffs gebeuren. Daartoe is het zaak om in de reguliere competitie zo hoog mogelijk te eindigen, al maakt coach Iefke van Belkum zich niet echt druk en wil ze vooral vooruitgang zien in het spel. Toch zijn er wedstrijden die in elk geval gewonnen moeten worden. Die tegen De Ham bijvoorbeeld, nog niet zo lang terug kansloos in de bekerwedstrijd. Toen werd het is Krommenie 8-20. Nu was het op dezelfde plek wat meer een echte wedstrijd, maar was het resultaat hetzelfde. ZVL won met 7-12.

De Noord-Hollandse ploeg maakte wel het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar ZVL herstelde de schade nog in het eerste kwart via scores van Sterre Bijkerk (uiteindelijk topscorer met vijf treffers) en Malissa van Rijn.: 1-2.

Tot de rust bleef De Ham in de buurt en halverwege het duel was het verschil nog steeds maar één doelpunt: 3-4. In de tweede helft werd het verschil geleidelijk gemaakt. Sterre Bijkerk, Moran Lindhout en Nikki Meijer verzorgden de volledige productie van acht doelpunten en dat was te veel voor de thuisploeg: 7-12.

Komende zaterdag volgt een echte test voor ZVL als GZC Donk op bezoek komt in De Zijl. Eerder deze maand werd in Gouda de bekerwedstrijd verloren met 14-8.

De Ham – ZVL-1886 Tetteroo 7-12 (1-2, 2-2, 2-4 en 2-4).
Doelpunten ZVL: Sterre Bijkerk 5, Moran Lindhout 3, Nikki Meijer 2, Malissa van Rijn 1 en Renée de Kleer 1.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Jasper Haasnoot scoorde vijf keer tegen Polar Bears.