De mannen van ZVL-1886 moesten met grote cijfers winnen van SVH om de derde plek te pakken aan het einde van de reguliere competitie. Dat lukte. In het eigen De Zijl versloeg de Leidse ploeg de hekkensluiter met 17-7 en omdat naaste concurrent Polar Bears slechts met 14-10 van Schuurman BZC won, was het doelsaldo (beiden ploegen stonden onderling precies gelijk) van ZVL een stuk beter.

De tegenstander uit Vlaardingen, die in de hele competitie pas één schamel puntje had veroverd, was geen partij voor de ploeg van Niels Joor. In het eerste kwart al werd het 5-0 en pas toen ook de zesde treffer in het netje lag wist SVH voor de eerste keer tegen te scoren. Met Adam Makláry als meest succesvolle scherpschutter (hij maakte in totaal zes doelpunten) werd het verschil langzaam opgevoerd.

Halverwege was het 8-2 en aan het einde van het derde kwart 12-5 in deze ongelijke wedstrijd. In de laatste periode werd het saldo uiteindelijk op tien vastgesteld en wist ZVL zich zeker van de derde plaats.

ZVL-1886 – SVH 17-7 (5-0, 3-2, 4-3 en 5-2).
Doelpunten ZVL: Adam Makláry 6, Jasper Haasnoot 2, Stan van Ruiten 2, Tim van der Meer, David Spijker, Omar Qachach, Eric Verdoes, Roeland Spijker, Jimmy Sjardijn en Yannick van den Burg.

VROUWEN

Het vrouwenteam van ZVL-1886 weerde zich dapper tegen koploper Polar Bears. In Ede werd het 7-6, hetgeen voor de thuisploeg voldoende was om rechtstreeks de halve finales van de play-offs binnen te stappen. De overige teams in de eredivisie strijden om de resterende drie plekken bij de beste vier.

ZVL ging zelfs bij de rust met een voorsprong naar de kleedkamer. Tegenover de treffers van Roline Schuijt (2) en Isis Keijzer kon Polar Bears er slechts twee stellen: 2-3 halverwege. Na de rust bleek iets meer waarom Polar Bears eerste staat. De thuisploeg nam de leiding over. In de derde periode scoorde alleen Marianne de Groot voor ZVL: 5-4.

Maar de Leidse ploeg was nog niet geklopt. Marianne de Groot en Gina Sjardijn zorgde weer voor een voorsprong (5-6). Die kon echter niet worden vastgehouden, waardoor ZVL toch nog zonder punten naar huis ging: 7-6.

Polar Bears – ZVL-1886 7-6 (1-1, 1-2, 3-1 en 2-2).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 2, Roline Schuijt 2, Isis Keijzer en Gina Sjardijn.

Op de foto van Beeldboot: Adam Makláry, die zes keer scoorde voor ZVL.