Er stond, na het dubbele verlies van vorige week, niets meer op het spel voor de mannen van ZVL-1886 Tetteroo, maar de wedstrijd tegen streekgenoot AZC Alphen is altijd een bijzondere en een goede prestatie zou in elk geval een kleine pleister op de wonde zijn. Maar het zat er niet in voor de mannen van Niels Joor. In Alphen aan den Rijn werd verloren met 16-9. Het was voor ZVL de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. Volgende week wacht alleen SVH nog en wat later de laatste bekerwedstrijd tegen Amersfoort.

Het was in zwembad Aquarijn een heel evenwichtige wedstrijd met op één na identieke standen in de perioden: 4-2, 4-2, 4-3 en 4-2. Die standen geven aan dat ZVL heel geleidelijk op een steeds groeiende achterstand werd gezet zonder in de buurt te kunnen blijven van de thuisploeg. Het waren de ‘usual suspects’, die voor ZVL de doelpunten maakten, maar Niels Joor zal toch ook tevreden zijn geweest met de treffers van Niek van Gent en Nick van der Plas, twee van de vele jonge gasten die in dit rare seizoen ervaring op konden doen.

AZC – ZVL-1886 16-9 (4-2, 4-2, 4-3 en 4-2).
Doelpunten ZVL: Claudio Brancatello 3, David Spijker 2, Jasper Haasnoot 2, Niek van Gent 1 en Nick van der Plas 1.

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo beginnen komend weekeinde aan de playoffs. Tegenstander in de eerste ronde is Polar Bears. Het eerste duel is op vrijdag (19:00 uur) in Ede. Op zaterdag wordt  de tweede wedstrijd gespeeld (aanvang 15:15 uur) en de eventuele derde wedstrijd is op zondag dan weer in Ede (aanvang 17:00 uur). ZVL verloor de competitiewedstrijd tegen Polar Bears met 11-8 en op 12 juni staat de bekerwedstrijd in de kwartfinales nog op de agenda, ook al tegen de ploeg uit Ede, maar dan in Leiden.