Met vier wedstrijden achter elkaar tegen ploegen uit het ‘rechter rijtje’ moesten de mannen van ZVL-1886 toch in staat zijn hun totaal wat op te krikken. Vorige week ging het echter al mis in en tegen Amersfoort en zaterdag kostte het bloed, zweet en tranen om de punten tegen De Ham binnenboord te houden. Dat lukte nét: 10-9.

Om die eindstand te bereiken moest de ploeg van Niets Joor van ver komen, want in de eerste helft  liep het totaal niet. Bij de rust was het zelfs 1-5 voor de ploeg uit Krommenie. Alleen Tom Nederend wist te scoren voor de Leidenaars.

Er zal in de kleedkamer ongetwijfeld een hartig woordje zijn gesproken. Dat miste zijn uitwerking niet. Tom Nederend, Roeland Spijker, Omar Qachach en David Spijker scoorden in het derde kwart en zorgden in één ruk voor een 5-5 tussenstand. De Ham scoorde daarna nog om met een voorsprong van 5-6 aan de laatste periode te beginnen.

In de laatste acht minuten werd het 6-6 via Qachach en zorgde David Spijker vervolgens voor de eerste Leidse voorsprong in de wedstrijd: 7-6. Het werd daarna 9-6 (Tom Nederend en Stan van Ruiten), maar toch nog spannend. In de slotfase scoorde De Ham twee keer, maar de winst bleef in Leiden: 10-9.

ZVL-1886 – De Ham 10-9 (0-2, 1-3, 4-1 en 5-3).
Doelpunten ZVL: Tom Nederend 3, Omar Qachach 2, David Spijker 2, Stan van Ruiten 2 en Roeland Spijker 1.

VROUWEN

De vrouwen van ZVL-1886 verloren niet onverwacht ook het tweede bekertreffen tegen Het Ravijn. Na verlies in De Zijl (7-11) moest er in Nijverdal een wonder gebeuren om verder te mogen bekeren. Dat bleef uit. De Leidse ploeg, die voor de derde keer op rij (en volgende week weer…) tegen Het Ravijn speelde, verloor met 5-1.

Het Ravijn – ZVL-1886 5-1 (3-0, 1-0, 1-1 en 0-0).
Doelpunt ZVL: Isis Keijzer.

Op de foto van Beeldboot: Tom Nederend scoorde drie keer tegen De Ham.