Tot halverwege de laatste periode hadden de mannen van ZVL 1886 Tetteroo in hun eerste wedstrijd van het seizoen uitzicht op een positief resultaat in eigen bad tegen ZPB Barendrecht. Na een knappe inhaalrace vanaf een 1-5 achterstand stonden de waterpoloërs van coach Niels Joor met 8-7 voor. Toch waren het de gasten, die de punten mee naar huis namen: 8-9. De vrouwen boekten hun eerste zege. In De Zijl werd de traditionele laagvlieger PSV met 17-11 verslagen door de ploeg van Iefke van Belkum.

Voor de mannen van ZVL was het duel met ZPB het openingsduel van deze competitie, omdat de wedstrijd van vorige week tegen Polar Bears in Ede door een coronageval bij de tegenstander geen doorgang vond. De start was slecht van de Leidse ploeg. In de eerste periode werd niet gescoord (0-2) en pas bij 0-3 viel de eerste Leidse treffer. Mark Visser scoorde, maar bij rust was het toch 1-5 voor de ploeg uit Barendrecht. Het is niet duidelijk wat Niels Joor in de rust heeft gezegd, maar het werkte wel. De routiniers stonden in de tweede helft op en poetsten door treffers van Jasper Haasnoot, Stan van Ruiten en tweemaal Mark Visser met een 4-0 score in acht minuten tijd de achterstand weg: 5-5.

Direct in de laatste periode zetten David Spijker de eerste Leidse voorsprong op het scorebord, het sein voor een spannende slotfase. ZPB kwam op 6-6, Mark Visser maakte zijn vierde (7-6) en na 7-7 was het Spijker, die voor 8-7 tekende. De winstpunten kwamen in zicht met nog een dikke vier minuten te gaan. Maar ze kwamen er niet voor de Leidenaars. Twee doelpunten van ZPB zorgden in de slotfase toch nog voor een nederlaag: 8-9.

ZVL-ZPB 8-9 (0-2, 1-3, 4-0 en 3-4)
Doelpunten ZVL: Mark Visser 4, David Spijker 2, Jasper Haasnoot 1 en Stan van Ruiten 1.

Bij de vrouwen is PSV Eindhoven al heel lang het lelijke eendje van de eredivisie. Een ploeg waarmee de vrouwen van ZVL 1886 Tetteroo wel raad wisten. Met een duidelijke 17-11 overwinning werd de nederlaag van vorige week bij Polar Bears weggepoetst. De Leidse ploeg heerste van meet af aan, al duurde het tot in het derde kwart voordat er duidelijkheid kwam over de zege. PSV bleef namelijk heel lang volgen. Veelal op twee doelpunten afstand en dat is een stand, die in waterpolo nog alle kanten op kan.

In het derde kwart werd de zege veiliggesteld. Het werd 14-9 door Malissa van Rijn, Sterre Bijkerk en Hanneke Slagter. Het waas de nekslag voor de Brabantse ploeg.

ZVL-PSV 17-11 (5-03, 5-5, 5-2 en 2-1)
Doelpunten ZVL: Sterre Bijkerk 3, Isis Keijzer 3, Renée de Kleer 3, Nikki Meijer 3, Malissa van Rijn 2, Laura Roels 1, Anna Pauli 1 en Hanneke Slagter 1