De mannen van ZVL-1886 zijn er niet in geslaagd om via winst op AZC Alphen aansluiting te behouden met de topploegen in de eredivisie. De Leidse waterpoloërs verloren in Alphen met 10-8 en zakten naar de zevende plaats op de ranglijst. De komende weken kan er echter flink worden geklommen, want de volgende vier wedstrijden zijn tegen tegenstanders, die ongeveer op gelijke hoogte staan of zelfs lager dan de ploeg van Niels Joor.

ZVL-1886 kreeg de hardste klap in het eerste deel van de wedstrijd. In het eerste kwart kon alleen Omar Qachach iets tegenover de drie treffers van de thuisclub zetten. Het werd ook nog 4-1 alvorend de Leidse ploeg een tweede doelpunt maakte. Roeland Spijker scoorde en dat deed hij in de tweede periode nog een keer. Hij kon daarmee echter niet voorkomen dat er halverwege de wedstrijd een gat was van drie doelpunten: 6-3.

In de tweede helft kwam de productie van ZVL beter op gang. Echter, tegenover de vijf Leidse doelpunten (twee keer Mark Visser, Adam Maklari, de derde van Roeland Spijker en een eigen doelpunt van Filip Coric, dat door ZVL overigens werd toegeschreven aan Erik Verdoes…) stonden echter vier Alphense doelpunten. Het verschil kwam daardoor uiteindelijk op twee: 10-8.

AZC-ZVL-1886 10-8 (3-1, 3-2, 2-3 en 2-2).
Doelpunten ZVL: Roeland Spijker 3, Mark Visser 2, Omar Qachach, Adam Makjlari en Filip Coric (e.d.).

Op de foto van Beeldboot: Roeland Spijker maakte drie doelpunten tegen AZC.