De twee wedstrijden tegen Den Haag in de eerste ronde van het bekertoernooi zijn voor de waterpoloërs va veel meer geweest dan veredelde trainingen. De Haagse ploeg, een klasse lager spelend dan de Leidse eredivisionist, was twee keer een flinke maat te klein.
 
De Zijl won vrijdag in Den Haag met 5-18 en zaterdag in eigen bad met 16-6. Het was een mooie gelegenheid voor een paar jonge spelers om te laten zien wat zijn in hun mars hebben. Vrijdag debuteerden Eric Verdoes en Job Smit (beiden 18 jaar) in de hoofdmacht. Smit bekroonde zijn eerste wedstrijd in het eerste met een doelpunt. In dat eerste duel van de bekerdubbel maakte Roeland Spijker liefst zeven doelpunten. Zaterdag mocht Sander Roels debuteren in de hoofdmacht en maakte direct maar twee doelpunten. De 17-jarige David Spijker maakte zijn eerste doelpunt in het eerste team.
 
Den Haag – De Zijl 5-18 (0-3, 4-5, 0-6 en 1-4).
Doelpunten De Zijl: Roeland Spijker 7, Adam Maklari 3, Tom Nederend 2, Menno Dalmijn 2, Omar Qachach 2, Stan van Ruiten en Job Smit.
 
De Zijl – Den Haag 16-6 (5-2, 4-1, 3-1 en 4-2).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Adam Maklari 3, Omar Qachach 2, Sander Roels 2, David Spijker, Roeland Spijker, Niek van Gent, Mark Visser en Menno Dalmijn.