Net als de mannen van De Zijl hebben de vrouwen van ZVL Tetteroo de halve finales van het KNZB-bekertoernooi bereikt. Dat kostte de Leidse waterpolosters minder moeite dan De Zijl. Eigenlijk was de tweestrijd met De Zaan al beslist na het eerste duel van vrijdagavond. Dat werd door ZVL gewonnen met 6-11. De terugwedstrijd van zaterdag in De Zijl was daardoor niet veel meer dan een duel dat nu eenmaal gespeeld moest worden. De thuisclub won opnieuw. Nu met 10-4.

De return in De Zijl was echter toch bijzonder. Het was namelijk (voorlopig) de laatste wedstrijd van Kitty Lynn Joustra, die na de jaarwisseling afreist naar de Verenigde Staten, om daar in Los Angeles haar loopbaan voort te zetten. Opzet was het wellicht niet, maar heel symbolisch maakte Joustra, die een dag eerder al drie keer had gescoord, tegen De Zaan het laatste doelpunt van ZVL Tetteroo en dus ook van haar in Leidse dienst.

Vrijdagavond gaf De Zaan in Zaandam in de eerste helft nog aardig tegengas en was het halverwege slechts 4-5. In de tweede helft was echter het Zaanse verzet snel gebroken. Zaterdag was eerder duidelijk hoe het zou gaan aflopen. In de eerste acht minuten werd het al 4-1. Kwart twee begon met een treffer van De Zaan, maar daarna groeide het gat gestaag

De Zaan – ZVL Tetteroo 6-11 (2-2, 2-3, 1-3, 1-3)
Doelpunten ZVL: Kitty Lynn Joustra 3, Rozanne Voorvelt 2, Iefke van Belkum 2, Malissa van Rijn 2, Marloes Cabout en Isis Keijzer.

ZVL Tetteroo – De Zaan 10-4 (4-1, 1-1, 3-2, 2-0)
Doelpunten ZVL: Biurakn Hakhverdian 2, Kitty Lynn Joustra 2, Marloes Cabout 2, Malissa van Rijn 2, Iefke van Belkum en Brenda Weber.

DE ZIJL

Een vol weekeinde voor de mannen van De Zijl met twee wedstrijden. Zaterdagavond werd in het eigen bad met 14-8 gewonnen van BZC Brandenburg. Zondag had er in en tegen Amersfoort gespeeld moeten worden, maar in verband met de sneeuwval besloot de KNZB het hele programma van die dag te schrappen.

De wedstrijd tegen Brandenburg begon een beetje op z’n ‘De Zijls’. De mannen hebben vaker een koude start en dat was nu niet anders. Het werd snel 0-2, waardoor De Zijl al direct in de achtervolging moest. Dat lukte rap. Via twee treffers van Roeland Spijker werd het 2-2. De gasten namen nog een keer een voorsprong, maar daar bleef het bij. Vanaf 4-4 heerste De Zijl en zouden naast topscorer Spijker (vijf treffers) nog zeven man het doel van Brandenburg weten te vinden.

De Zijl is na deze eerste winst van het weekeinde vijfde in de eredivisie en heeft de top-vier in het vizier.

De Zijl – Brandenburg 14-8 (2-3, 4-1, 5-2, 3-2)
Doelpunten De Zijl: Roeland Spijker 5, Adam Maklari 2, Omar Qachach 2, Mark Visser, Stan van Ruiten, Tom Nederend, Tim van der Meer en Menno Dalmijn.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Kitty Lynn Joustra scoorde in de tweede wedstrijd tegen De Zaan voorlopig haar laatste doelpunt voor ZVL.