Koen Plasmeijer is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer/coach van eredivisionist De Zijl Zwemsport. De 32-jarige Leidenaar is de opvolger van Ron van der Harst.

Als hoofdtrainer van de vrouwen van ZVL won Koen Plasmeijer vier keer de nationale beker en een landstitel, de eerste prijzen ooit in de prijzenkast van de club. Ook werd Plasmeijer verschillende keren uitgeroepen tot Coach van het Jaar in zijn stad. Hij traint momenteel de talenten van het Regionaal Talent Centrum (RTC) in Leiden.

Koen Plasmeijer: “Na een paar jaar afwezigheid als hoofdtrainer van een selectieteam begon het toch wel weer te kriebelen. Toen het bestuur van De Zijl mij benaderde waren we er dan ook vrij snel uit. De Zijl heeft een ideale mix van jong en oud en een erg brede en sterke selectie, waarmee ik graag om de eerste nationale prijzen voor de mannen wil spelen.”

Sjors Verburg, voorzitter van de waterpolocommissie: “We waren op zoek naar een trainer die veel tijd en energie in de selectie én in de jeugd kon stoppen. Daarvoor is Koen de ideale man, dat heeft hij in zijn tijd als hoofdtrainer bij ZVL wel bewezen. Verder ligt de focus voor nu nog op dit seizoen, waar ZVL dit weekend de finale om het landskampioenschap speelt en de mannen in de kwartfinale staan.”

De Zijl Zwemsport heeft zich onder Ron van der Harst als nummer vier geplaatst voor de kwartfinale van de play-offs om het landskampioenschap. De ploeg vertrekt volgende week woensdag voor een trainingskamp naar het Italiaanse Bogliasco en neemt het op donderdag 3, zaterdag 5 en mogelijk zondag 6 mei op tegen Widex/GZC DONK.