Waarschijnlijk met nog meer genoegen dan de eigen overwinning op ZPB (12-6) zullen de waterpolosters van ZVL Tetteroo de uitslag hebben vernomen van het duel tussen Polar Bears en UZSC. De ijsberen uit Ede zijn dit seizoen de grote concurrent en stonden ten opzichte van ZVL Tetteroo op basis van doelsaldo eerste. Maar UZSC won in Ede met 7-9 en dat leidde tot voorlopig de eerste plaats op de ranglijst voor de Leidse ploeg. Nu is het zaal de voorsprong van drie punten mee te nemen naar het einde van het reguliere seizoen.

Winnen van de nog puntloze hekkensluiter uit Barendrecht was natuurlijk iets dat gewoon moest. Het gebeurde ook en zonder al te veel moeite. Er leek in de eerste periode zelfs een monsterscore in de maak,  want Iefke van Belkum (2), Marianne de Groot (2), Biurakn Hakhverdian en Marloes Cabout zorgden voor een 6-0 start, waarna het eerste kwart werd afgesloten op 6-1.

Daarna echter ging de storm wat liggen en werd het een redelijk ‘normale’ wedstrijd. Uiteraard kwam ZVL Tetteroo niet meer in de problemen. Bij de rust stond er nog steeds een verschil van vijf doelpunten op het scorebord (8-3) en de thuisploeg kon het zich zelfs veroorloven het derde kwart aan de tegenstander te laten (1-2). In het slotdeel werd de korte terugval goedgemaakt en eindigde het duel in 12-6.

ZVL Tetteroo – ZPB Barendrecht 12-6 (6-1, 2-2, 1-2 en 3-1).
Doelpunten ZVL Tetteroo: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 2, Biurakn Hakhverdian 2, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Isis Keijzer en Malissa van Rijn.

De Zijl Zwemsport

Tegen dezelfde club deden de mannen van De Zijl Zwemsport wat ze moesten doen. ZPB werd in De Zijl verslagen met 14-9. Heel spannend was het niet, want de Leidse ploeg stond bij de rust al voor met 8-4 en kwam in de tweede helft niet in de problemen. Omdat het aantal gespeelde wedstrijden nogal verschilt is de stand wat onduidelijk. Voorlopig staat De Zijl Zwemsport op de vierde plek, maar de ploegen in de middenmoot staan dicht bij elkaar, zodat er in het restant van het reguliere seizoen nog het nodige kan verschuiven.

De Zijl Zwemsport – ZPB Barendrecht 14-9 (3-2, 5-2, 4-2 en 2-3).
Doelpunten De Zijl Zwemsport: Mark Visser 3, Adam Maklari 3, Tom Nederend 3, Omar Qachach 2, Jasper Haasnoot 2 en Roeland Spijker.

Bekerfinales

Voor zowel ZVL Tetteroo als De Zijl Zwemsport staat de competitie nu even op het tweede plan. Komende zondag staan de twee Leidse ploegen in de bekerfinale. Zowel die van de vrouwen als de mannen wordt gespeeld in het Haagse Hofbad. ZVL Tetteroo start op 14:00 uur tegen de grote rivaal Polar Bears. Twee uur later duiken de mannen van De Zijl Zwemsport het water in voor een onvervalste regioknaller tegen AZC Alphen.