De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar eenvoudig op kop van de eredivisie gehandhaafd. In Barendrecht werd met 7-20 gewonnen van ZPB. De Leidse ploeg kende overigens wel een moeilijk tweede kwart, dat door de thuisploeg werd gewonnen met 5-4. Doordat echter de eerste periode was afgesloten op 0-5, was er bij de rust toch een gaatje van vier doelpunten.

Vier doelpunten stonden er aan het einde van het duel ook achter de namen van de routiniers Iefke van Belkum en Marianne de Groot. Kennelijk was die 5-4 toch een soort wake up call, want na de hervatting maakte ZVL korte metten met ZPB met kwarten van 1-5 en 1-6.

Op de helft van de reguliere competitie heeft ZVL nu twee punten voorsprong op Het Ravijn en drie op De Zaan. Na de uitbeurt bij Polar Bears, komend weekeinde, volgen wedstrijden tegen de belangrijkste concurrenten voor de eerste plek, die in de play-offs het maximale thuisvoordeel zal opleveren.

ZPB-ZVL-1886 Tetteroo 7-20 (0-5, 5-4, 1-5 en 1-6).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marianne de Groot 4, Malissa van Rijn 2, Nikki Meijer 2, Isis Keijzer 2, Laura Roels 2, Roline Schijt 1, Melisa Niskanen 1, Anna Pauli 1 en Danique Gras 1.