ZVL 1886 is de nieuwe waterpolocompetitie prima begonnen. De mannen van de nieuwe coach Niels Joor wonnen in De Zijl met 15-11 van Het Ravijn. Die eindstand doet vermoeden dat het een redelijk spannende wedstrijd was, maar het tegendeel was waar. Twee minuten voor de rust stond er namelijk een 9-1 tussenstand op het scorebord en dus was de wedstrijd eigenlijk al beslist, toen de ploegen halverwege de kleedkamers opzochten.

Het Ravijn scoorde in de laatste twee minuten van de eerste helft weliswaar nog twee keer, maar de 9-3 ruststand was natuurlijk zeer comfortabel. Misschien wel een beetje té comfortabel, want ZVL gaf Het Ravijn de kans om in elk geval nog een aanvaardbaar resultaat mee te nemen naar Nijverdal.

Het derde kwart eindigde gelijk: 3-3. Alle drie de Leidse treffers werden gemaakt door Roeland Spijker, die daarmee zijn totaal op vijf bracht. Met twee doelpunten had hij namelijk ZVL al aan het begin van de wedstrijd op gang getrokken. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg de ploeg uit het oosten van het land nog de kans iets in te lopen, maar in gevaar kwam de Leidse ploeg niet meer: 15-11.

ZVL 1886 – Het Ravijn 15-11 (5-1, 4-2, 3-3 en 3-5).
Doelpunten ZVL: Roeland Spijker 5, Stan van Ruiten 3, Tom Nederend 2, Omar Qachach 2, Adam Maklari 2 en Mark Visser 1.