ZVL Tetteroo ook het tweede duel in Italië verloren. In Padova kon het tegenstander Orizzonte Nueto Catania, met Oranje-international Sabrina van der Sloot in de gelederen, ruim twee periodes bijhouden. ZVL kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Rozanne Voorvelt, maar moest daarna het hele duel in de achtervolging.

Na de 4-4 halverwege het tweede part liep Orizzonte uit naar 8-5. ZVL kwam terug tot 8-7. Die inspanning kwam ZVL niet meer te boven en de Siciliaanse vrouwen liepen uit naar uiteindelijk 16-8.

Zondag is BVSC Zugló uit Hongarije te laatste tegenstander van de Leidse ploeg, die de wedstrijd als volgt samenvatte: “We konden drie periodes goed meegekomen. Dit niveau is wennen. We merkten duidelijk dat we geleerd hebben van de vorige wedstrijd. We creëerden genoeg kansen, maar we hadden vooral in de laatste periode moeite om die af te maken.”

Orizzonte Catania – ZVL Tetteroo 16-8 (3-2, 5-4, 3-2, 5-0)
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Biurakn Hakhverdian 2, Iefke van Belkum, Kitty Lynn Joustra, Rozanne Voorvelt.

DE ZIJL

De mannen van De Zijl hebben zich geplaatst voor de halve finales van de KNZB-beker. In het eigen bad werd het 13-12 verlies van vrijdagavond tegen Schuurman BZC goedgemaakt. De Leidse ploeg won met 12-8.

De basis werd al gelegd in de eerste periode, die door De Zijl werd gewonnen met 4-1. Na het openingsdoelpunt van BZC zorgden Jasper Haasnoot (foto), Adam Maklari, Tom Nederend en Stan van Ruiten voor een lekkere voorsprong: 4-1. Bij de rust was de wedstrijd nog open (6-4), maar na 2-0 in het derde kwart via treffers van Haasnoot en Omar Qachach lonkte de halve finale voor de ploeg van Ron van der Harst.

In het slotdeel deed de ploeg uit Borculo wat het kon, maar De Zijl gaf BZC geen kans dichterbij te komen. Kwart vier eindigde onbeslist: 4-4.

De Zijl – Schuurman BZC 12-8 (4-1, 2-3, 2-0 en 4-4)
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, , Jasper Haasnoot 2, Adam Maklari 2, Stan van Ruiten 2, Roeland Spijker, Omar Qachach en Tim van der Meer.