In de aanloop naar de topper van zondag tegen Polar Bears (18:00 uur in Ede) wonnen de waterpolosters van ZVL Tetteroo met 6-5 van het Utrechtse UZSC. De uitslag geeft al aan dat het niet gemakkelijk ging voor de koploper en bekerfinalist.

Dat kwam vooral door een snelle 0-2 achterstand, zodat de Leidse ploeg  onmiddellijk in de achtervolging moest. De inhaalrace had nog voor de rust succes, want nadat Marloes Cabout en Biurakn Hakhverdian voor 2-2 hadden gezorgd, waren het twee treffers van Rozanne Voorvelt, die de ruststand op 4-2 bepaalden.

Maar ZVL Tetteroo was nog niet van UZSC af. De ploeg uit Utrecht kwam, zoals dat zo mooi heet, prima uit de kleedkamer en trok de stand andermaal gelijk. Het laatste kwart moest daarom de beslissing brengen. Rozanne Voorvelt scoorde opnieuw, maar ook die treffer bleek nog niet genoeg. Het werd 5-5. Iefke van Belkum zorgde er tenslotte voor dat de punten in Leiden bleven.

ZVL-Tetteroo – UZSC 6-5 (1-2, 3-0, 0-2 en 2-1).
Doelpunten ZVL Tetteroo: Rozanne Voorvelt 3, Marloes Cabout, Biurakn Hakhverdian en Iefke van Belkum.

DE ZIJL ZWEMSPORT

Koploper UZSC bleek voor de mannen van De Zijl Zwemsport een maatje te groot. In Leiden werd het 4-8. Ondanks dat verlies is de ploeg van coach Ron van der Harst nog altijd in de race voor de vierde plek. De stand geeft een onduidelijk beeld met De Zijl Zwemsport op plek zeven. Het aantal gespeelde wedstrijden verschilt namelijk nogal en pas als iedereen even vaak in actie is gekomen, wordt het beeld helder.

De Zijl Zwemsport had erg veel moeite om het doel te vinden. In het eerste en derde kwart lukte dat zelfs geen enkele keer. In de openingsperiode pakte UZSC mede daardoor direct een voorsprong 0-2 en in het derde deel viel in feite de beslissing, toen het gat groeide tot vier doelpunten (2-6). De enige twee Leidse doelpunten tot dan kwamen op naam van Omar Qachach.

In het laatste kwart ging het weer gelijk op (2-2 met goals van Mark Visser en Menno Dalmijn), maar de thuisclub kwam niet meer in de buurt van de punten: 4-8.

De Zijl Zwemsport – UZSC 4-8 (0-2, 2-2, 0-2 en 2-2).
Omar Qachach 2, Mark Visser en Menno Dalmijn.