De mannen van ZVL 1886 verkeren momenteel in topvorm. Zaterdag werd voor de vierde keer op rij gewonnen, ditmaal met 11-12 bij De Zaan. Die winst levert voorlopig de vierde plek op de ranglijst op achter UZSC, AZC en GZC Donk, maar is nog geen ‘done deal’, want ZVL staat praktisch op gelijke hoogte met Polar Bears en De Zaan al is een play-offplek welhaast zeker.

Het eerste doelpunt in Zaandam was voor de thuisploeg, maar direct sloeg ZVL 1886 keihard toe. Met doelpunten van Jasper Haasnoot, Omar Qachach, Roeland Spijker en twee keer David Spijker werd het eerste kwart overtuigend afgesloten met een 1-5 voorsprong. De Leidse ploeg kon echter die marge niet vasthouden. Het tweede deel ging verloren met 3-0, waardoor het bij de rust een open wedstrijd was: 4-5.

In de tweede helft bleek De Zaan een taaie tegenstander. Dankzij treffers van Omar Qachach en Roeland Spijker bleef de voorsprong aanvankelijk in takt, maar in de slotfase van het derde kwart greep De Zaan toch de voorsprong: 9-8.

Het gevolg was een superspannend vierde kwart, waarin het via Jasper Haasnoot 9-9 werd en na 10-9 Tim van der Meer voor weer een gelijke stand zorgde: 10-10. Nog één keer kwam ZVL op achterstand, maar het laatste woord was toch aan de ploeg van Niels Joor. Mark Visser maakte 11-11 en 27 seconden voor het einde scoorde Stan van Ruiten de winnende treffer: 11-12.

Doelpunten ZVL 1886: Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach 2, Roeland Spijker 2, David Spijker 2, Tim van der Meer, Mark Visser en Stan van Ruiten.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Stan van Ruiten maakte in Zaandam de winnende treffer voor ZVL.