Nadat de mannen er niet in slaagden om de playoffs te halen, is het voor de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo na de eerste ronde afgelopen. De ploeg van Iefke van Belkum verloor vrijdag en zaterdag  van Polar Bears, in Ede met 13-8 en in De Zijl met 6-12. De mannen sloten de competitie af met een dikke overwinning op SVH. In eigen bad werd het 20-10 met opvallende tussenstanden: vijf doelpunten in elke periode.

De playoffs gaan dus verder zonder de Leidse ploegen. Daarna wordt het restant gespeeld van het bekertoernooi dat deels voor aanvang van de ingekorte competitie werd afgewerkt. De vrouwen plaatsten zich als poulewinnaar voor de kwartfinales en spelen daarin thuis tegen Polar Bears. De mannen hebben nog een kansje. Zelf moet er dan in Amersfoort worden gewonnen en Het Ravijn moet dan punten laten liggen tegen PSV. Die bekerwedstrijden zijn overigens pas over zeven weken, op 12 juni. De Leidse spelers en speelsters zullen tegen die tijd het idee hebben dat de vakantie al lang en breed begonnen is…

De beide wedstrijden van de vrouwen kenden een opvallend overeenkomstig begin dat in beide gevallen de toon zette voor de wedstrijd. Die toon klonk voor ZVL-1886 behoorlijk vals. Vrijdag was het na de eerste periode 5-1 voor Polar Bears en zaterdag na acht minuten al 1-4.

Die koude start brak de ploeg in Ede duidelijk op. ZVL kwam in het tweede kwart weliswaar terug tot 6-4, maar daarna was er geen vervolg. Wel bij Polar Bears, dat vier keer op rij scoorde en daarmee een comfortabele voorsprong van 8-4 meenam naar kleedkamer.

In de tweede helft scoorde Polar Bears snel nog twee keer en daarmee was het duel in feite beslist, want het verschil van zes doelpunten was door ZVL niet meer te overbruggen.

Polar Bears – ZVL-1886 13-8 (5-1, 3-3, 3-1 en 2-3).
Doelpunten ZVL:
Malissa van Rijn 2, Anna Pauli 2, Nikki Meijer 1, Isis Keijzer 1, Renée de Kleer 1 en Sterre Bijkerk 1.

In de thuiswedstrijd van zaterdag kwam ZVL dus ook snel op achterstand door weer een koude start. Het was 1-4 voordat de diesel warm was. Toen ging het echter een heel stuk beter na twee doelpunten van Hanneke Slagter en ook twee van Nikki Meijer was het halverwege de wedstrijd 5-6.

Binnen een halve minuut in de derde periode maakte Nikki Meijer de 6-6 en dus waren er nog mogelijkheden voor de thuisploeg om een derde duel op zondag te forceren. Maar zo trefzeker ZVL in het tweede kwart was, zo droog stond de Leidse ploeg na de laatste treffer van Meijer. De ‘6’ bleef op het scorebord staan, terwijl Polar Bears verdubbelde naar de eindstand van 6-12.

ZVL-1886 – Polar Bears 6-12 (1-4, 4-2, 1-2 en 0-4).
Doelpunten ZVL:
Nikki Meijer 3, Hanneke Slagter 2 en Malissa van Rijn 1.

MANNEN

Er stond voor de mannen van ZVL-1886 Tetteroo niet meer op het spel dan met een lekker gevoel de competitie afsluiten. En dat lukte. SVH is geen hoogvlieger in de eredivisie, al konden de Rotterdammers in het eerste kwart ZVL keurig bijhouden. Doelpunten van Stan van Ruiten, Lars van Nobelen en Jasper Haasnoot direct beantwoord met een treffer.

In de tweede periode, die begon bij 5-4, pakte ZVL energieker aan en maakte met doelpunten van Max Reijchard en Ruben van Vierzen duidelijk wat de bedoeling was. Vanaf 7-4 had SVH niet veel meer in te brengen, terwijl het bij ZVL steeds beter ging draaien. Heel gelijkmatig werd het verschil opgevoerd tot de uiteindelijke 20-10 overwinning.

ZVL-1886 – SVH 20-10 (5-4, 5-3, 5-1 en 5-2).
Doelpunten ZVL:
Claudio Brancatello 5, Stan van Ruiten 3, Jasper Haasnoot 3, Ruben van Vierzen 3, Lars van Nobelen 2, David Spijker 2 en Max Reijchard 2.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Nikki Meijer gaf met drie doelpunten ZVL even hoop op een derde duel.