Wat als een ‘appeltje-eitje’ wedstrijd leek te beginnen leverde de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo uiteindelijk meer moeite op dan de 0-4 voorsprong na het eerste kwart deed vermoeden. Tegenstander De Ham hield in Krommenie daarna gelijke tred en won zelfs het laatste kwart. De punten gingen echter toch mee in de bagage naar Leiden: 10-13. De ploeg van Jacob Spijker is daardoor nog steeds koploper in de eredivisie.

Met doelpunten van Malissa van Rijn, Sterre Bijkerk en twee keer Iefke van Belkum liep het aanvankelijk op rolletjes. Die snelle voorsprong van vier doelpunten bleef daarna wel op het scorebord staan, maar de Leidse doelpunten werden steeds weer beantwoord door de thuisploeg. Het tweede kwart eindigde daardoor gelijk (4-4) en ook de derde periode kende geen winnaar: 2-2.

Na het eerste doelpunt in de laatste periode van de Finse Melisa Niskanen namens ZVL was de winst eigenlijk wel binnen. De Ham wenste echter nog niet de witte vlag te hijsen en scoorde twee keer tegen. Dat gebeurde ook na de treffer van Sterre Bijkerk, waardoor het 10-12 werd. Er waren toen nog bijna drie minuten te spelen.

Maar de koek was op bij de Noord-Hollandse ploeg, waarna Malissa van Rijn met haar derde doelpunt de eindstand op het bord zette: 10-13.

Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum 3, Sterre Bijkerk 2, Isis Keijzer 2, Melisa Niskanen 2 en Marianne de Groot 1.

MANNEN

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo moeten na de nederlaag bij SVH in Rotterdam (15-12) zo langzamerhand achterom gaan kijken, want een plekje bij de eerste acht, die aan de play-offs gaan deelnemen, is niet zo zeker meer als die leek. Nederlagen tegen directe concurrenten doen extra pijn en dat is de Rotterdamse ploeg, die op dit moment tiende is, maar dus wat hoop kreeg op een plekje in het beslissende deel van de competitie.

De start van de Leidse ploeg was goed. Door twee doelpunten van Mark Visser en eentje van Stan van Ruiten werd de eerste periode afgesloten met een krappe voorsprong: 2-3. Die was echter snel weg, toen SVH het tweede kwart open de met drie treffers op rij. Dat gebeurde ook na de 5-4 van Omar Qachach en de gelijkmaker van David Spijker, zodat de thuisploeg een 8-5 voorsprong meenam naar de kleedkamer.

Er was dus werk aan de winkel voor de ploeg van Niels Joor. En dat kwam er, want een sterk derde kwart leidde tot 10-10, al was het laatste woord toch aan SVH, bij wie de Servische Nederlander Milos Filipovic (zes doelpunten) moeilijk af te stoppen was. Het werd zelfs 13-10 in het laatste deel. Maar ZVL was nog niet verslagen. Visser en Van Ruiten zorgden voor 13-12. Verder kwam de ploeg echter niet. De laatste twee doelpunten van het duel waren van SVH: 15-12.

Doelpunten ZVL: Mark Visser 4, Stan van Ruiten 2, David Spijker 2, Tim van der Meer 2, Omar Qachach 1 en Jasper Haasnoot 1.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Sterre Bijkerk was tegen De Ham goed voor twee doelpunten.