ZVL-1886 moet genoegen nemen met de wedstrijd om de derde plaats in het eigen toernooi. Na de overwinning op LUC Lille in de Leiden #Waterpolo Invitational, werd het tweede duel verloren. Tegen de Hongaarse topploeg BVSC Zugló werd het 10-13. Een goed resultaat voor de Leidse ploeg, die het tot nu toe erg lastig had in de nationale competitie. De terugkeer van Iefke van Belkum en Biurakn Hakhverdian (op de foto van Ruud Wormgoor)  is echter van groot belang.

Zij scoorden ook de eerste twee doelpunten voor ZVL, dat het eerste kwart afsloot op 2-2. Daarna nemen de Hongaarse vrouwen een voorsprong (4-6 bij de rust) en houden die vast. De thuisploeg van coach Albert Spijker blijft echter goed volgen en in het begin van het vierde kwart wordt het via Hakhverdian zelfs 8-8. Het laatste woord is echter aan Zugló Boedapest: 10-13.

Op de laatste dag van het toernooi gaat de ‘kleine finale’ tussen ZVL-1886 en LUC Lille. Het Spaanse CN Sant Andrea, dat de Franse ploeg versloeg met 11-3, en Zugló Boedapest spelen de finale.