Een mooie dubbelslag voor de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo afgelopen weekeinde. Zelf had de Leidse ploeg geen enkel probleem met promovendus en hekkensluiter SWOL (5-18) en met ongetwijfeld veel genoegen werd het verlies van koploper GZC Donk thuis tegen Polar Bears (6-12) vernomen. De ploeg van Jacob Spijker is daardoor in punten op gelijke hoogte gekomen met de Goudse formatie, waarvan het doelsaldo een tikkeltje beter is. De volgende competitiewedstrijd (zaterdag speelt ZVL voor de beker bij De Ham) is daardoor een duel met de eerste plaats in de eredivisie als inzet.

Dat ZVL-1886 Tetteroo het is Zwolle niet heel erg moeilijk zou gaan krijgen, was al na de eerste periode duidelijk. Twee doelpunten van Malissa van Rijn en Marianne de Groot ieder en eentje van Sterre Bijkerk zorgden voor een 1-5 tussenstand. Even volgde er een dipje, misschien wel omdat het zo gemakkelijk ging. SWOL kwam wat terug in de wedstrijd en bij rust was het 4-7. Aan die vier treffers van de ploeg uit Overijssel zou er echter in de tweede helft nog maar eentje worden toegevoegd, terwijl ZVL er vrolijk op los scoorde.

Van Rijn, De Groot, Bijkerk en ook Nikki Meijer zouden uitkomen op ieder drie doelpunten en na vier keer acht minuten stond er een eindstand op het scorebord van 5-18 en die was dus – inclusief de nederlaag van GZC Donk – voorlopig goed voor de tweede plaats.

SWOL-1894 – ZVL-1886 Tetteroo 5-18 (1-5, 3-2, 1-6 en 0-5).
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Sterre Bijkerk 3, Marianne de Groot 3, Nikki Meijer 3, Renée de Kleer 2, Anne de Kleer 2, Melisa Niskanen 1 en Isis de Keijzer 1.

MANNEN

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo stonden afgelopen weekeinde voor de vierde keer op rij met lege handen. Bij GZC Donk in Gouda verloor de ploeg van Niels Joor met 15-10. De beslissing viel in de laatste periode. Na drie kwarten was het verschil namelijk slechts één doelpunt: 9-8 in het voordeel van de nummer twee in de eredivisie.

In het vierde kwart begon de thuisploeg met drie doelpunten op rij, voordat Lars van Nobelen namens ZVL iets terug kon doen. GZC Donk, dat op de ranglijst alleen titelhouder UZSC voorrang moet verlenen, gaf de voorsprong echter niet meer uit handen.

GZC Donk – ZVL-1886 Tetteroo 15-10 (2-2, 4-3, 3-3 en 6-2).
Doelpunten ZVL: David Spijker 3, Tim van der Meer 2, Jimmy Sjardijn 2, Stan van Ruiten 1, Jasper Haasnoot 1 en Lars van Nobelen 1.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Malissa van Rijn scoorde drie keer tegen SWOL.