Het wil even niet vlotten met de vrouwen van ZVL-1886. De eredivisionist uit Leiden speelde zaterdag, net als een week eerder tegen UZSC, een prima pot waterpolo maar slaagt er maar niet in het goede spel in cijfers uit te drukken.

De eeuwige rivaal GZC/Donk uit Gouda won in Leiden geflatteerd met 8-5. Door de nederlaag zal de ploeg van trainster Iefke van Belkum na de winterstop alle zeilen moeten bijzetten om de felbegeerde vierde plaats in de wacht te slepen. Donk staat met 23 punten uit 15 wedstrijden op de vierde plaats. De Leidse vrouwen hebben 19 punten maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

De formatie uit Gouda won een aantal weken geleden met 12-6 en sprong ook in de tweede confrontatie met ZVL-1886 beter met de kansen om. De aanvalspogingen van de thuisploeg strandden steevast op de handen van de Goudse goalie Sanne Keijzer. De bezoekers troffen wel met grote regelmaat het doel en namen nog voor het verstrijken van de derde periode een 7-2 voorsprong.

ZVL-1886 leek het tij nog wel te keren. Renee de Kleer scoorde heel fraai de 3-7 en ook Anna Pauli en via Duchanka Kammerman werd het 5-7. Verder kwamen de Leidse vrouwen ondanks overtalsituaties niet. Laura Roels en Noha Zwiers pikten ook een doelpunt mee.

Bron: Leidsch Dagblad