Na zeven overwinningen op rij is het mannenteam van ZVL-1886 weer eens tegen een nederlaag opgelopen. In Borculo werd met 12-11 verloren van Schuurman BZC, een ploeg die in de eerste confrontatie dit seizoen ook al te sterk was gebleken.

In Twente waren BZC en ZVL volledig tegen elkaar opgewassen. 3-3, 3-3 en 2-2 waren de standen van de eerste drie periodes en toen Omar Qachach net na het ingaan van de laatste minuut 11-11 op het scorebord zette, leek er een puntendeling tot stand te komen. Maar in een sport als waterpolo moet je tot de laatste seconde op je hoede blijven. Dat zal best het geval zijn geweest bij de ploeg van Niels Joor, maar het werd op twee (!) seconden van het eindsignaal toch nog 12-11 door een treffer van Flip Klajevic, zijn vierde van de wedstrijd.

Hij werd op dat punt nog wel afgetroefd door Roeland Spijker, die vijf keer succesvol uithaalde. Maar ja, wat heb je daar aan bij een nederlaag van je ploeg. Spijker maakte alle drie de doelpunten voor ZVL in het eerste kwart en ook de eerste van het tweede deel voor 4-4. David Spijker en Stan van Ruiten volgden hem op richting de rust bij 6-6.

In de tweede helft maakte Roeland Spijker het zevende doelpunt voor de Leidse ploeg en vlak daarna zorgde Wouter Kuyt voor een voorsprong. Die hield echter geen stand en bij 11-9 leek het pleit beslecht. Maar het werd, zoals gezegd, toch nog 11-11, waarna helaas voor de Leidenaars de laatste twee tellen ook bleken mee te tellen.

Schuurman BZC – ZVL-1886 12-11 (3-3, 3-3, 2-2 en 4-3)>
Doelpunten ZVL: Roeland Spijker 5, Wouter Kuyt 2, David Spijker, Stan van Ruiten, Eric Verdoes en Omar Qachach.

VROUWEN
Wat Roeland Spijker voor de mannen was, was Marianne de Groot voor de vrouwen. Zij maakte zaterdag ook vijf doelpunten. Tegen ZPB Barendrecht in de belangrijke wedstrijd, waarin het degradatiespook om de hoek mee gluurde. ZVL won in eigen bad met 8-6 en omdat de eerste wedstrijd in Barendrecht ook werd gewonnen, heeft de Leidse ploeg nu een gaatje van vier punten geslagen naar hekkensluiter ZPB.

ZVL-1886 was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en had ook vrijwel steeds een voorsprong. Die was echter nooit groter dan twee doelpunten, zodat het voortdurend knokken was voor de Leidse vrouwen. Los van de openingstreffer van Malissa van Rijn kreeg De Groot pas laat in de wedstrijd scorende hulp van Isis Keijzer. De routinier was verantwoordelijk voor 2-1, 3-1, 4-3, 5-4 en 7-5.

ZVL wacht nog drie wedstrijden, de eerste op woensdag 3 april tegen De Zaan. Dat is een belangrijk duel. Winst zou kunnen betekenen dat er een plaatsje wordt opgeschoven op de ranglijst ten koste van De Zaan. De eerste wedstrijd tegen De Zaan dit seizoen werd verloren met 6-7.

ZVL-1886 – ZPB Barendrecht 8-6 (2-1, 2-3, 3-1 en 1-1).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 5, Isis Keijzer 2 en Malissa van Rijn.

Op de foto van Beeldboot: Roeland Spijker maakte vijf doelpunten, maar dat was voor ZVL niet voldoende voor de winst.