De mannen van ZVL-1886 hebben zaterdag voor de zesde keer op rij een overwinning geboekt. In De Zijl was De Zaan niet opgewassen tegen de ploeg van Niels Joor: 9-4. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de Leidse ploeg nu op de vijfde plek, in punten gelijk met Polar Bears, dat echter een iets beter doelsaldo heeft. Er lijken goede kansen te zijn voor ZVL om op de vierde plek te eindigen. Komende zaterdag wordt er gespeeld tegen een topploeg, AZC Alphen, maar de tegenstanders in de laatste vier duels staan op de ranglijst bij de laatste vijf. De vierde plaats betekent thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs.

ZVL-1886 begon niet goed aan de wedstrijd. De Zaan was zelfs beter in het eerste kwart, dat werd afgesloten op 2-3. Roeland Spijker en Mark Visser tekenden voor de Leidse doelpunten. Ook in het tweede kwart bleek de Noord-Hollandse ploeg een taaie tegenstander. Omar Qachach en Stan van Ruiten verdubbelden weliswaar de Leidse productie, maar bij de gang naar de kleedkamers was er perfect evenwicht: 4-4.

Dat vierde doelpunt van De Zaan, vlak voor de rust, was echter het laatste wapenfeit van de Zaankanters. ZVL-doelman Erben Wansleeben (foto Ruud Wormgoor) zou in de tweede helft niet meer worden gepasseerd. Het was wat doelpunten betreft dus louter ZVL dat de klok sloeg. Jasper Haasnoot werd topscorer in de wedstrijd met drie doelpunten. Met 2-0 en 3-0 als kwartstanden werd de 9-4 overwinning in de boeken bijgeschreven.

ZVL-1886 – De Zaan 9-4 (2-3, 2-1, 2-0 en 3-0).
Doelpunten ZVL: Jasper Haasnoot 3, Omar Qachach 2, Mark Visser 2, Roeland Spijker 1 en Stan van Ruiten 1.