ZVL-1886 heeft zich in de Euro League knap hersteld van de twee zware nederlagen die de waterpolosters vrijdag opliepen. In Barcelona werd het Kroatische ZVK Mladost Zagreb met 16-3 verslagen en een dag later was de Leidse equipe dicht bij een stunt tegen het Hongaarse BVSC: 9-9.
 
De ploeg van Jacob Spijker is gemiddeld nog geen 19 jaar en dat terwijl gouden-medaille-winnaressen van Peking 2008 Iefke van Belkum en Biurakn Hakverdian aan de formatie waren toegevoegd. Toch verliep de eerste confrontatie met de absolute top van Europa niet soepel voor ZVL. Tweevoudig eindwinnaar van het Europese clubtoernooi Kinef Kirishi uit Rusland kende geen genade voor de ploeg van Jacob Spijker (20-5). Ook de thuisploeg CN Sant Andreu, met ex-ZVL-speelster Brigitte Sleeking in de gelederen, toonde zich een maat te groot: 13-2.
 
Vervolgens herpakten de Leidse dames zich en werd met het Kroatische ZVK Mladost korte metten gemaakt (16-3). Het was vooral de wedstrijd tegen BVSC uit Boedapest die coach Spijker beviel. ,,Die was echt spectaculair. We schoten uit de startblokken, kwamen met 5-1 en 8-5 voor. Dan zie je bij de Hongaarse vrouwen wel dat zij de klasse hebben om niet in paniek te raken. Geen schande, want die meiden zijn prof en trainen twee keer per dag. Het was jammer dat uitblinkster Malissa van Rijn een strafworp in het vierde kwart niet raak schoot, anders hadden we wat meer marge gehad om de winst te kunnen pakken.’’ Het werd 9-9.
 
Het jonge ZVL eindigde op doelsaldo als vierde en vertrok uit Barcelona met een rugzak vol goede ervaringen. Kirishi en het Sant Andreu plaatsten zich voor de volgende ronde.