Niels Joor is komend seizoen geen coach meer van de waterpolomannen van eredivisionist ZVL-1886 Tetteroo. De Leidse vereniging neemt na drie jaar afscheid van Joor en wil met een nieuwe coach verder op de door hem ingeslagen weg. Waterpolovoorzitter Gerard van Gent: “We zijn Niels ontzettend dankbaar voor zijn tomeloze inzet en indrukwekkende prestaties, maar we zijn van mening dat een nieuw gezicht goed is voor de groep.”

Joor speelde jarenlang voor de Leidse hoofdmacht en was bezig aan zijn tweede termijn als hoofdcoach, waarbij vooral zijn eerste seizoen tot de verbeelding sprak. Van Gent: “Niels is een clubman in hart en nieren. Dat is hij nog steeds als speler en nu al lange tijd ook als coach. Vooral de bijzondere prestatie van twee jaar geleden zullen we nooit vergeten, waarbij hij het beste resultaat in de clubhistorie heeft geleverd door tweede van Nederland te worden. En dat terwijl hij tegelijkertijd ‘even’ landskampioen werd met de meiden onder 17 jaar.”

Niels Joor: “Heel eerlijk gezegd doet het onverwachte afscheid op deze manier, na twee rare coronaseizoenen wel pijn. Ik had er graag nog een seizoen aan vastgeplakt, maar het is niet anders. Wat ik ga doen komend seizoen weet ik nog niet, al blijf ik hoe dan ook betrokken bij de club, al is het maar omdat mijn dochter er speelt en ikzelf actief ben als speler. Ik wens de spelersgroep heel veel succes komend seizoen.”

ZVL-1886 eindigde dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd buiten de eerste acht clubs in de eredivisie. Met de opvolger van Joor – die nog niet bekend is – wordt verder ingezet op de talentvolle jeugd uit de eigen opleiding, aangevuld met ervaring van buiten.

Archieffoto: Ruud Wormgoor