Het eerste mannenteam van ZVL-1886 heeft zich eindelijk weer laten gelden. De Leidenaars vertolkten voor de winterstop een bescheiden rol in de eredivisie maar baarden opeens opzien met twee overwinningen op rij.

Zaterdag won de ploeg van trainer Niels Joor met 9-8 van Polar Bears en een dag later deed ZVL het nog een dunnetjes over. Het nog ongeslagen UZSC ging in het zwembad De Zijl in Leiden met 6-4 onderuit.

De defensie met Esben Wansleeben als betrouwbaar sluitstuk functioneerde zondag weer als vanouds. Er was voor UZSC geen doorkomen aan. Spannend bleef het wel. David Spijker zorgde met een diagonaal schot voor de bevrijdende treffer (6-3). Stan van Ruiten scoorde twee keer.

VROUWEN
De vrouwen van ZVL-1886 wachten in de reguliere competitie nog steeds op de eerste overwinning. De eredivisionist uit Leiden verloor zaterdag in het zwembad De Zijl in Leiden met 8-7 van het nog ongeslagen Polar Bears. Met nul punten uit vijf duels staat ZVL 1886 op een wat ongewone zesde plaats.

De ploeg van trainer Jacob Spijker hoeft echter niet te wanhopen. Daarvoor herbergt de fusieclub te veel kwaliteit. De ploeg uit Ede schoot dertig seconden voor tijd de winnende treffer binnen.

De Leidse treffers kwamen van Malissa van Rijn, Duchanka Kammerman, Roline Schuyt, Anne Pauli, Marianne de Groot, Rozanne Voorvelt en Isis Keijzer.

Tekst: Wim Siera – Leidsch Dagblad
Foto: Ruud Wormgoor