De mannen van ZVL-1886 verslikten zich zaterdag in GZC Donk. De Leidenaars verzuimden in het volgepakte zwembad De Zijl in Leiden in de eerste twee periodes voldoende afstand te nemen en kregen daarvoor uiteindelijk de rekening gepresenteerd. De ploeg van trainer Niels Joor bleef steken op een 8-8 gelijkspel.

Het wil deze jaargang nog niet echt vlotten met ZVL-1886 in de eredivisie. De competitie is pas vijf wedstrijden op streek maar het spel is vooralsnog te wisselvallig. Met zeven punten uit vijf wedstrijden staat ZVL 1886 op de zesde plaats.

De Leidenaars openden overigens sterk tegen GZC Donk dat als een van de kanshebbers voor de titel wordt gezien. Vooral in de eerste periode was de thuisploeg een maatje te groot voor de waterpoloërs uit Gouda. Mark Visser nam al snel de 1-0 voor zijn rekening en op basis van het vertoonde spel was de 3-0 voorsprong aan het einde eerste periode niet meer dan verdiend.

Naarmate de wedstrijd vorderde daalde het niveau en slaagde de zeker niet groots spelende bezoekers aan te haken bij ZVL-1886. ,,Het is allemaal nog onwennig’’, oordeelde Joor. ,,We hebben natuurlijk niet de ideale voorbereiding gehad. Bovendien missen we nog steeds Jasper Haasnoot (meniscus) en Thijs Versluis.’’

In de laatste rondgang leek Donk nog op de zege af te stevenen (7-8) maar jongeling Stan van Ruiten schoot tot opluchting van de Leidse aanhang zijn ploeg toch nog op gelijke hoogte.

ZVL-1886 – Widex GZC Donk 8-8 (3-1, 2-2, 2-2 en 1-3).
Doelpunten ZVL: Stan van Ruiten 3, Omar Qachach 2, Tim van der Meer en David Spijker.

Bron: Leidsch Dagblad
Op de foto van Ruud Wormgoor: Stan van Ruiten zorgde nog net voor een punt tegen GZC Donk.