De mannen van ZVL-1886 Tetteroo hebben  de overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen tegen ZPB in Barendrecht een goed vervolg gegeven in de eerste thuiswedstrijd. Zonder al te veel problemen werd promovendus PSV Eindhoven aan de kant gezet: 16-9.

De ploeg uit Noord-Brabant bleef alleen in de eerste periode in de buurt van de Leidenaars. Nadat Jasper Haasnoot en Stan van Ruiten voor de eerste twee treffers hadden gezorgd en PSV vervolgens op gelijke hoogte kwam, zorgde Omar Qachach voor een eerste tussenstand van 4-3.

Daarna werd ZVL-1886 sterker en zette PSV in het tweede kwart op een eigenlijk al onoverbrugbare achterstand van 9-4. Toch was PSV nog niet echt geklopt. Het derde kwart leverde zelfs Brabantse winst op met 2-4 en daardoor een tussenstand na drie kwart van 11-8.

Maar in het vierde deel kwam er snel zekerheid over het eindresultaat. Tim van der Meer en Jimmy Sjardijn zetten 13-8 op het scorebord van De Zijl en daarmee was het laatste verweer van PSV de nek omgedraaid. Na nog één tegendoelpunt maakten Stan van Ruiten (2) en Tim van der Meer de klus af.

ZVL-1886 Tetteroo – PSV Eindhoven 16-9 (4-3, 5-1, 2-4 en 5-1).
Doelpunten ZVL: Stan van Ruiten 5, Omar Qachach 3, Jasper Haasnoot 2, Jimmy Sjardijn 2, Tim van der Meer 2, Eric Verdoes en Tom Nederend.

Op de archieffoto van Ruud Wormgoor: topscorer Stan van Ruiten