De mannen van ZVL-1886 hebben, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, nog altijd uitzicht op de vierde plaats en daarmee thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. De Leidse waterpoloërs wonnen zaterdag in eigen bad met 12-10 van Amersfoort, maar hebben op de ranglijst nog steeds een achterstand van drie punten op nummer vier Polar Bears.

Wat ZVL te doen staat is de laatste twee wedstrijden (tegen De Ham en SVH) winnen en hopen dat Polar Bears een keer verliest, bijvoorbeeld in Alphen aan de Rijn van AZC. Onderling staat ZVL en Polar Bears precies gelijk, want beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd met 9-8. Dan komt het neer op het totale saldo en dat is nu plus 5 in het voordeel van de ploeg uit Ede.

ZVL-1886 begon niet goed in de wedstrijd tegen Amersfoort. De gasten namen een 0-2 voorsprong, voordat de Leidse ploeg op toeren kwam. Het was Stan van Ruiten, die helemaal solo de achterstand wegwerkte met drie doelpunten op rij. Nog voor het einde van de eerste periode maakte Yannick Van den Burg er 4-2 van.

In het tweede deel ging ZVL door. Van den Burg en Tim van der Meer zetten 6-2 op het scorebord, een voorsprong waarop ZVL de rest van de wedstrijd zou kunnen bouwen. Amersfoort kwam af en toe nog wel iets dichterbij, maar de voorsprong van ZVL bleef op het scorebord staan. Bij de rust was het 7-4 en in het eerste kwart na de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 12-7. Dat Amersfoort de laatste periode met 0-3 won, deed de thuisploeg geen pijn meer: 12-10.

ZVL-1886 – Amersfoort 12-10 (4-2, 3-2, 5-3 en 0-3).
Doelpunten ZVL: Stan van Ruiten 3, Yannick van den Burg 3, Tim van der Meer 2, Mark Visser, Jasper Haasnoot, Roeland Spijker en Omar Qachach.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Stan van Ruiten werkte solo de vroege achterstand weg.