De waterpolosters van ZVL-1886 moeten zaterdagmiddag in eigen bad winnen om zicht te houden op een plek in de halve finale van de play-offs. Vrijdagavond verloren de Leidse polosters in Nijverdal met 10-7 van Het Ravijn.

Die nederlaag kwam niet uit de lucht vallen. ZVL speelde dit seizoen al vaker tegen Het Ravijn. Zowel in de reguliere competitie als in het bekertoernooi ging de Leidse ploeg telkens kansloos onderuit.

Toch wilde coach Jacob Spijker vooraf niet van een kansloze missie spreken. Zijn ploeg liet de laatste weken zien behoorlijke stappen te hebben gemaakt. Zo maakte ZVL op de laatste speelronde van de competitie indruk door het titelfavoriet Polar Bears bijzonder lastig te maken. Pas in de slotfase moest ZVL capituleren. ,,Er zit de laatste maanden een stijgende lijn in ons spel’’, zei Spijker terecht. ,,We hebben echt laten zien dat we beter zijn geworden.’’

In Nijverdal bleek de Leidse ploeg ook zeker niet kansloos. Tot aan de derde periode ging de strijd gelijk op waarna de routine van de thuisploeg uiteindelijk de doorslag gaf.

Het Ravijn – ZVL-1886 10-7 (3-2, 3-2, 3-1 en 1-2).
Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 4, Malissa van Rijn 2 en Gina Sjardijn

Tekst: Leidsch Dagblad