De mannen van ZVL-1886 staan in de halve finales van de play-offs. In drie duels passeerde de ploeg van Niels Joor De Zaan, maar dat kostte heel veel moeite. Veel meer dan werd verwacht van ZVL, dat tenslotte tien van de laatste elf wedstrijden in de competitie had gewonnen en daardoor een beetje The Dark Horse was in de play-offs.

Na de nederlaag (na strafworpen) in de openingswedstrijd van de kwartfinale en de moeizame winst zaterdag in Zaandam, moest ZVL ook in het derde duel, weer in eigen bad, knokken tot het bittere eind. Zelfs de 12-9 van Omar Qachach op minder dan vier minuten van het einde gaf nog geen zekerheid. De Zaan toonde zich in de hele serie een ploeg, die nooit opgeeft. Het bleef spannend, omdat de Noord-Hollanders nog twee keer scoorden en ZVL met de hakken over de sloot de winst binnenhaalde: 12-11.

Lange tijd leek de Leidse ploeg in een zetel op de winst af te gaan. Roeland Spijker was niet af te stoppen door De Zaan. In de eerste helft scoorde hij drie keer en won de thuisploeg beide kwarten (4-1 en 4-3), goed voor de ruststand van 8-4.

Na de hervatting ging Spijker door waar hij voor de pauze was gebleven en knalde nog eens drie keer raak, met een riante voorsprong van 11-5 als gevolg. Maar aan de hoofdrol van ZVL’s topschutter kwam een einde en De Zaan sloeg onmiddellijk toe. Twee treffers nog in het derde kwart en nog eens twee in de openingsfase van het slotdeel zorgden voor een 11-9 tussenstand en dus was alles nog mogelijk.

De 12-9 van Omar Qachach riep even een halt toe aan de Zaanse dadendrang, maar die was nog niet voorbij. Terwijl ZVL naar het einde snakte kwamen de gasten helemaal terug in de wedstrijd. Het werd 12-10 en op twintig seconden van het eindsignaal zelfs 12-11. Daar bleef het bij en dus mag ZVL volgend weekeinde aantreden tegen AZC is een zeer interessante halve finale.

Doelpunten ZVL: Roeland Spijker 6, Stan van Ruiten, Mark Visser, Adam Maklary, Yannick van den Burg, David Spijker en Omar Qachach.

Ruud Wormgoor