Iefke van Belkum heeft haar debuut als coach niet kunnen bekronen met een overwinning. Bij de opening van het waterpoloseizoen verloor ZVL 1886 Tetteroo in Ede met 11-8 van Polar Bears. In hetzelfde bad hadden ook de mannen van beide clubs moeten spelen, maar dat duel werd afgelast vanwege een coronogeval bij Polar Bears.

De jeugdige Leidse ploeg speelde een vrij kansloze wedstrijd in de Edese De Peppel. De thuisploeg knalde uit de startblokken en rondde het eerste kwart af met een 4-1 voorsprong. Voor ZVL scoorde alleen Nikki Meijer. In het tweede deel werd het 6-1 alvorens Isis Keijzer de tweede Leidse treffer maakte.

Na de rust, die werd ingegaan bij 7-2, ging het wat beter met de Leidse vrouwen. Anna Pauli bracht met twee doelpunten wat spanning terug, maar bij 7-4 pakte Polar Bears het initiatief weer terug en besliste met vier treffers op rij de wedstrijd: 11-4.

In het laatste deel was het alleen nog ZVL dat scoorde, maar de doelpunten van achtereenvolgens Nikki Meijer, Malissa van Rijn, Anna Pauli en Isis Keijzer waren alleen nog van belang voor de statistieken en om de uitslag een wat beter aanzien te geven: 11-8.

Polar Bears – ZVL 1886 Tetteroo 11-8 (4-1, 3-1, 4-2 en 0-4).
Doelpunten ZVL: Anna Pauli 3, Nikki Meijer 2, Isis Meijer 2 en Malissa van Rijn 1.