De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Euro League. In Boedapest wonnen de Leidse waterpolosters met 7-8 van het Franse Lille en dat wat precies voldoende om een ronde verder te komen. ZVL deed het overigens heel behoorlijk in Hongarije. Van het sterke Sant Andreu uit Spanje werd maar net verloren: 7-5 na een prima tweede helft. Dat de laatste wedstrijd tegen het favoriete, thuisspelende UVSE Boedapest ruim werd verloren (15-6) deerde de Leidse ploeg niet. Eerder op de dag verloor Lille namelijk van Sant Andreu, waardoor de derde plaats van ZVL vaststond.

Natuurlijk zou het mooi zijn meegenomen als er ook een resultaat was neergezet tegen Sant Andreu, maar de ploegen uit de waterpolo-toplanden van Europa zijn een maatje te groot. Daarom was gericht op de wedstrijd tegen Lille UC. Winst betekende vrijwel zeker plaatsing voor de volgende fase en dat zou voor ZVL een mooi succes zijn. Dat lukte is een waar gevecht, want ook de Franse ploeg kende het belang van het duel. Malissa van Rijn scoorde drie keer en de winnende treffer kwam op naam van Melisa Niskanen, de Finse in Leidse dienst.

San Andreu-ZVL 7-5 (2-1,3-0,1-3 en 1-1). Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Sterre Bijkerk 2 en Malissa van Rijn.

ZVL-Lille 8-7 (3-1, 2-2, 1-3 en 2-1). Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Isis Keijzer, Laura Roels, Nikki Meijer, Roline Schuijt en Melisa Niskanen.

UVSE Boedapest-ZVL 15-6 (6-1, 3-2, 2-3 en 4-0). Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Marianne de Groot, Lizzy Terpstra, Nikki Meijer en Danique Gras.

Mannen

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo leken met de volle winst terug te kunnen keren uit Zaandam, toen Jasper Haasnoot (foto, nummer 8) op 4:47 van het einde de 6-8 op het scorebord zette. Thuisclub De Zaan had echter nog een joker in de mouw en scoorde in het laatste stukje van de wedstrijd nog vier keer, waardoor er een 10-8 nederlaag voor de Leidse ploeg moest worden genoteerd. Dat was zuur, omdat ZVL in de derde periode knap was teruggekomen van een 6-3 achterstand. Die werd in het restant van de derde en in het eerste deel van de vierde periode omgebogen in een 6-8 voorsprong met liefst vier doelpunten van Jasper Haasnoot.

De Zaan-ZVL 10-8 (2-2, 1-0, 3-3 en 4-3). Doelpunten ZVL: Jasper Haasnoot 5, David Spijker 2 en Eric Verdoes.