ZVL Tetteroo gaat als nummer één van het reguliere seizoen beginnen aan de playoffs. De Leidse waterpolosters speelden zaterdag gelijk bij Het Ravijn in Nijverdal en verzamelden daardoor één puntje meer dan Polar Bears. Die eerste plaats levert het maximale thuisvoordeel op in het beslissende deel van de competitie.

Het eerste kwart ging keurig gelijk op. Rozanne Voorvelt opende de score namens ZVL Tetteroo, maar daarna werd er om en om gescoord met 4-4 als resultaat bij de eerste korte pauze. In het tweede deel was de Leidse ploeg beter en twee treffers van Iefke van Belkum zorgden ervoor dat ZVL Tetteroo met een positief gevoel naar de kleedkamer kon: 5-7.

Die voorsprong bleef na de rust lang op het scorebord, maar in de laatste twee-en-een-halve minuut van het derde kwart scoorde Het Ravijn drie keer, waardoor de rollen waren omgedraaid: 8-7.

ZVL Tetteroo kan echter vaak goed afsluiten en dat leek ook nu te gaan gebeuren, nadat Isis Keijzer en Rozanne Voorvelt (2x) de voorsprong hadden heroverd: 8-10. Maar een wedstrijd is niet afgelopen voor het eindsignaal. Het Ravijn kwam op 9-10 en met nog precies één seconden op de klok peuterde routinier Yasemin Smit er nog een gelijkspel uit voor de thuisploeg.

Door de eerste plaats in de reguliere competitie plaatst ZVL Tetteroo zich als enige rechtstreeks voor de halve finales van de playoffs. De nummers twee tot en met zeven spelen om de overige drie plekken. De halve finales worden gespeeld in het weekeinde van 13, 14 en 15 april. ZVL Tetteroo ontmoet daarin de winnaar van Het Ravijn-UZSC.

Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 4, Iefke van Belkum 3, Isis Keijzer 2 en Biurakn Hakhverdian 1.

De Zijl Zwemsport

De mannen van De Zijl Zwemsport hebben nog vijf wedstrijden om hun definitieve plek in de playoffs vast te stellen. Daarvan zijn de komende drie in eigen bad, waarna de ploeg nog ‘op verplaatsing’ gaat naar twee laagvliegers. De vijfde plaats is dus zeker haalbaar, maar als er bijvoorbeeld donderdag wordt gewonnen van AZC Alphen is ook meer nog mogelijk.

Zaterdag werd zonder al te veel problemen gewonnen bij de nog puntloze hekkensluiter Brandenburg. In Bilthoven werd het 11-18. De thuisploeg kon tot de rust redelijk in de buurt van De Zijl Zwemsport blijven: 7-10. Het verschil was al in de openingsfase gemaakt, toen Omar Qachach (foto), Adam Maklari, Tom Nederend en Mark Visser voor 0-4 tekenden.

In het derde kwart echter moest de thuisploeg de witte vlag hijsen, toen De Zijl Zwemsport een kwartstand van 2-7 produceerde met onder andere drie treffers van Maklari. Bij 9-17 zat de wedstrijd natuurlijk dik in de tas van de Leidse ploeg, die geen pijn leed door de kwartwinst (2-1) van de Bilthovenaren.

Doelpunten De Zijl Zwemsport: Tom Nederend 4, Adam Maklari 4, Omar Qachach 4, Roeland Spijker 2, Mark Visser, Jasper Haasnoot, Thijs Versluis en Menno Dalmijn.