De waterpolosters van ZVL Tetteroo zijn ook na de derde wedstrijd van de competitie nog zonder verlies. Zaterdag werd in Barendrecht zonder al te veel problemen met 6-13 gewonnen van ZPB. Routinier Iefke van Belkum was goed voor vijf van de dertien Leidse doelpunten.

De thuisploeg kon in het Inge de Bruinbad alleen in de eerste periode bijblijven en zelfs een 0-2 achterstand goed maken tot 3-3 bij de eerste onderbreking. Dat soort zaken zint de Leidse ploeg over het algemeen niet en in de tweede periode werd dan ook orde op zaken gesteld. Het ervaren trio Marloes Cabout, Marianne de Groot en Iefke van Belkum (2) zorgde voor een 0-4 kwartstand en daarmee was het gat daar, dat zou moeten leiden tot een ruime zege.

ZVL Tetteroo, dat het vanaf de jaarwisseling zal moeten stellen zonder Kitty Lynn Joustra, die in de Verenigde Staten gaat spelen voor California Women’s Water Polo, verruimde de voorsprong in de derde periode tot vijf doelpunten door twee treffers van Van Belkum (foto Ruud Wormgoor).

De beste waterpoloster uit de Nederlandse geschiedenis had in Barendrecht ook het laatste woord. Na doelpunten van Marloes Cabout en Rozanne Voorvelt na zij de laatste twee treffers voor haar rekening: 6-13.

Met negen uit drie is ZVL Tetteroo koploper. Polar Bears heeft ook 3-9, maar het gat naar titelhouder UZSC is nu al zes punten.

ZPB-ZVL Tetteroo 6-13 (3-3, 0-4, 1-2 en 2-4).
Doelpunten ZVL: Van Belkum 5, De Groot 3, Voorvelt 2, Cabout 2, Van Rijn 1.

DE ZIJL

De mannen van De Zijl hebben het moeilijk in de openingsfase van de competitie. Na het onnodige gelijke spel van vorige week werd nu kansloos verloren van UZSC, de landskampioen van de afgelopen drie seizoenen. In Utrecht werd het 10-4.

De eerste periode eindigde nog gelijk (1-1 met een doelpunt voor De Zijl van Omar Qachach), maar daarna was het snel bekeken. Bij de rust was het al 5-1 en het werd in de tweede helft eerst nog 6-1, alvorens Tim van der Meer de tweede Leidse treffer aan het scorebord toevertrouwde.

Maar het was niet veel meer dan een druppel op een gloeiende plaat. UZSC liep uit tot 8-2. Pas toen scoor De Zijl weer via Stan van Ruiten en even later via Adam Maklari, maar een echte wedstrijd werd het niet meer.

De Zijl zakte verder weg in het klassement, is nu tiende en heeft alleen nog het KNZB Talententeam (aanstaande dinsdag tegenstander van De Zijl in Zeist), De Ham en Brandenburg onder zich.

UZSC – De Zijl 10-4 (1-1, 4-0, 1-1 en 4-2).
Doelpunten De Zijl: Qachach, Van der Meer, Van Ruiten en Maklari.