De waterpolosters van ZVL 1886 moeten zich via een poule plaatsen voor het echte werk in de strijd om de nationale beker. Tegenstanders in die poulefase zijn De Ham uit Krommenie en Haerlem. Afgelopen weekeinde werkte de ploeg van Jacob Spijker – dit seizoen geassisteerd door oud-speelster Biurakn Hakhverdian – de beide wedstrijden af tegen De Ham. Die leverden geen enkel probleem op. Zaterdag werd het in Krommenie 6-18 en zondag in De Zijl 16-7. Komend weekeinde wacht de dubbel tegen Haerlem.

Jacob Spijker beschikt dit seizoen over een jonge, talentvolle ploeg. Een flink arsenaal aan jonge speelsters wordt ondersteund door routiniers als Marianne de Groot, Marloes Cabout en Malissa van Rijn. De beide wedstrijden tegen De Ham, al jaren een laagvlieger in de eredivisie, zijn natuurlijk geen maatstaf, maar het is wél prettig om via duels als deze ritme op te doen. Later in het seizoen zal het zowel in de beker als in de competitie een stuk zwaarder worden.

Zaterdag was de wedstrijd halverwege al dik beslist: 3-12. De Leidse ploeg kon daarna rustig de wedstrijd uitspelen en met kwarten van 0-3 en 3-3 leek het erop dat De Ham een beetje meedeed in de wedstrijd. Marloes Cabout en Jasmin Entezar waren met drie doelpunten elk de topscorers.

Dat waren ze ook in de tweede wedstrijd, met dat verschil dat Cabout er nu vier maakte. Entezar sloot weer af op drie. Ook in De Zijl was de spanning bij rust al weg: 9-3.

De Ham-ZVL 1886 6-18 (2-5, 1-7, 0-3 en 3-3).
Doelpunten ZVL:
Marloes Cabout 3, Jasmin Entezar 3, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot 2, Gina Sjardijn 2, Duchanka Kammerman 2, Isis Keizer 1, Moran Lindhout 1, Roline Schuijt 1 en Sterre Bijkerk 1.

ZV 1886-De Ham 16-7 (5-2, 4-1, 5-2 en 2-2).
Doelpunten ZVL:
Marloes Cabout 4, Jasmin Entezar 3, Isis Keizer 2, Marianne de Groot 2, Gina Sjardijn 2, Roline Schuijt 2 en Malissa van Rijn 1.