De waterpoloërs van ZVL-1886 staan zaterdagmiddag (17:30 uur) voor de belangrijkste opgave van het seizoen. Even belangrijk als eenvoudig eigenlijk. Er móét gewonnen worden van AZC Alphen, anders is het seizoen voorbij. Dat is het directe gevolg van de 10-6 nederlaag, vrijdagavond in AquaRijn in Alphen aan den Rijn.

Alleen een overwinning levert nog een verlenging op van het overigens prima seizoen van de Leidse ploeg. In dat geval wordt zondag de beslissende derde wedstrijd gespeeld, dan weer in Alphen.

ZVL begon goed aan de wedstrijd. Doelpunten van Stan van Ruiten en Tim van der Meer zorgden voor een 2-2 tussenstand en die na acht minuten (3-2 voor AZC) was ook te doen.

Daarna werd het lastiger, vooral omdat ZVL niet scoorde in het tweede kwart. Bij de rust was het daardoor 5-2 en dat betekende een lastige tweede helft. ZVL kwam in de derde periode niet dichterbij. Het werd daarin 1-1 (doelpunt ZVL: Jasper Haasnoot) en dus moest een huzarenstuk worden uitgehaald om nog minimaal naast de thuisploeg te komen.

In het laatste kwart ging het scoren weliswaar beter bij de ploeg van Niels Joor, maar de drie Leidse treffers (David Spijker en twee keer Stan van Ruiten) worden beantwoord met vier doelpunten van AZC.

Zaterdagmiddag dus de ‘do or die’ wedstrijd voor ZVL.

AZC – ZVL-1886 10-6 (3-2, 2-0, 1-1 en 4-3).
Doelpunten ZVL: Stan van Ruiten 3, Tim van der Meer, Jasper Haasnoot en David Spijker.

Op de foto van Ruud Wormgoor:  Stan van Ruiten maakte vrijdag drie doelpunten tegen AZC.