Voor de tweede keer op rij duurde een wedstrijd voor de mannen van ZVL-1886 Tetteroo iets te lang. Werd vorige week tegen AZC Alphen de zege in de laatste seconde verspeeld (11-11), zaterdag werd met 11-10 verloren bij Schuurman BZC in Boekelo, terwijl het halverwege het vierde kwart nog 8-10 was in het voordeel van de Leidse waterpoloërs. De thuisploeg voltrok echter met drie doelpunten in de slotfase, waarvan het laatste op drie seconden van het einde, alsnog het vonnis over ZVL.

Een overwinning in Twente zou de verbeten strijd van ZVL om een ticket voor de play-offs iets lichter hebben gemaakt. De achtste plaats is nog haalbaar, maar er wacht een pittig programma in de laatste vier wedstrijden met nog de huidige nummers twee, vier en vijf als tegenstander. Alleen de vierde opponent, SVH, staat op dit moment onder ZVL.

Het ging heel lang prima met de ploeg van coach Niels Joor. Twee doelpunten van David Spijker en een van Ruben van Vierzen zorgden voor 1-3 aan het einde van het eerste kwart. Bij de rust was het verschil nog altijd twee doelpunten, omdat Eric Verdoes, Jasper Haasnoot en Mark Visser een antwoord hadden op treffers van BZC. In de derde periode moest een puntje worden ingeleverd, maar het doelpunt van Tom Nederend in het begin van het slotkwart herstelde het verschil van twee in het voordeel van de Leidse ploeg. Daarna ging het echter mis.

Schuurman BZC – ZVL-1886 Tetteroo 11-10 (1-3, 3-3, 4-3 en 3-1).
Doelpunten ZVL: David Spijker 2, Mark Visser 2, Ruben van Vierzen, Eric Verdoes, Jasper Haasnoot, Stan van Ruiten, David Voorvelt en Tom Nederend.

VROUWEN

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hadden geen kind aan hekkensluiter SWOL 1894. De promovendus en aanstaand degradant uit Zwolle kreeg een oorwassing in De Zijl, waar het scorebord na vier keer acht minuten liefst 28-5 aangaf. Acht van die 28 doelpunten kwamen op naam van routinier Iefke van Belkum. Sterre Bijkerk maakte er vijf.

Alleen in het eerste kwart kon SWOL nog iets uitrichten tegen de Leidse doelpuntenmachine. Na acht minuten was het ‘pas’ 8-3. Daarna was het echter vrijwel uitsluitend ZVL dat de klok sloeg. Met kwarten van 6-0, 6-1 en 8-1 werd de monsterscore aan de boeken toevertrouwd.

ZVL-1886 Tetteroo – SWOL 1894 18-5 (8-3, 6-0, 6-1 en 8-1).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 8, Sterre Bijkerk 5, René de Kleer 3, Roline Schuijt 3, Marianne de Groot 2, Malissa van Rijn 2, Moran Lindhout 2, Isis Keijzer, Melisa Niskanen en Mathilde Voorvelt.