Een goede eerste helft, die werd afgesloten met een 4-7 voorsprong, leek de basis te zijn voor een overwinning voor de mannen van ZVL-1886 in de uitwedstrijd bij Amersfoort. Maar het pakte toch nog anders uit voor de ploeg van coach Niels Joor. Na nog eens twee keer acht minuten stonden de Leidenaars met lege handen: 11-10.

Het begin van ZVL-1886 was prima. Vooral Omar Qachach was niet te stoppen voor Amersfoort. Hij scoorde liefst drie keer in het eerste kwart, dat door ZVL werd gewonnen met 1-4. Adam Maklari maakte de vierde treffer.

ZVL had de wedstrijd onder controle en pareerde in het tweede kwart elk doelpunt van Amersfoort. David Spijker, Stand van Ruiten en Yannick van den Burg kwamen in dit deel van de wedstrijd op het scoreformulier.

Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht en nog minder nadat David Spijker de tweede helft was begonnen met zijn tweede doelpunt. Daarna ging het echter flink mis. Amersfoort scoorde vier keer op rij en daarmee was de voorsprong van ZVL compleet weg: 8-8.

In het laatste deel van de wedstrijd zorgde Qachach toch weer voor een Leidse voorsprong. Dat was niet voldoende, want met twee treffers zette Matthijs Lucas de eerste voorsprong in de wedstrijd voor de thuisploeg op het scorebord: 10-9. Het werd nog 10-10 via Spijker, maar het laatste woord was aan Amersfoort, dat een beetje werd geholpen door twee 20-seconden uitsluitingen van Maklari. Twee time outs van Joor konden het tij niet meer keren.

Amersfoort – ZVL-1886 11-10 (1-4, 3-3, 4-1, 3-2).
Doelpunten ZVL: Omar Qachach 4, David Spijker 3, Adam Maklari, Stan van Ruiten en Yannick van den Burg.

Op de foto van Beeldboot: Omar Qachach was goed voor vier doelpunten in Amersfoort.