De mannen van ZVL-1886 Tetteroo hebben, net als vorige week, in een dubbelweekend vijftig procent gescoord. Zaterdag werd gewonnen van Den Haag (17-11) en zondag verloren van Polar Bears (9-8).

Sport is natuurlijk geen rekensommetje, maar als de tegenstander nog geen enkel punt heeft gepakt in acht wedstrijden en elk duel gemiddeld verliest met een verschil van vijf doelpunten, dan ben je toch verplicht om zo’n wedstrijd ruim te winnen. De mannen van ZVL-1886 deden dat dan ook. Den Haag werd verslagen met 17-11, een uitslag die dus keurig past in de Haagse lijn van dit seizoen.

Toch bleek het in de eerste helft niet zo gemakkelijk voor de mannen van Niels Joor om de Haagse hekkensluiter van de eredivisie van zich af te schudden. Den Haag kwam halverwege de tweede periode zelfs met 4-5 aan de leiding. Dat was ZVL toch wat al te gortig en nog voor de rust herstelden Stan van Ruiten en David Spijker de voorsprong van ZVL: 6-5.

In de tweede helft sputterde Den Haag nog even tegen, maar toen Claudio Brancatello zich nadrukkelijker voor het Haagse doel liet zien, liep het verschil rap op en na het derde kwart was het, na drie doelpunten van de Italiaan en treffers van Mark Visser en Niek van Gent duidelijk dat de punten in Leiden zouden blijven: 12-8.

Met nog eens drie goals van Brancatello en twee van David Spijker en Ruben van Vierzen werd de eindstand van 17-11 op het scorebord gezet.

ZVL-1886 – Den Haag 17-11 (3-2, 3-3, 6-3 en 5-3).
Doelpunten ZVL: Claudio Brancatello 6, David Spijker 3, Ruben van Vierzen 2, Mark Visser 2, Jasper Haasnoot 1, Stan van Ruiten 1, Eric Verdoes 1 en Niek van Gent 1.

In Ede was Polar Bears een heel wat pittiger tegenstander en net als ZVL een ploeg, die in eerste instantie als doel heeft om de playoffs te halen. Op de weg naar die eindronde is de Gelderse ploeg na de 9-8 overwinning van zondag een stukje verder dan de Leidenaars. Maar er kan nog veel gebeuren, want de competitie is nog niet op de helft. ZVL zal echter een inhaalslag moeten maken om de achterstand van vier punten op de nummers 6, 7 en 8 weg te werken.

ZVL was zondagmiddag dicht bij een overwinning. Net als vorige week was het verschil slechts één doelpunt, maar dat is natuurlijk een gaatje dat geen punten oplevert. Het was een gelijk opgaande wedstrijd in Ede, waarbij meestal Polar Bears een kleine voorsprong had. In het derde kwart kwam ZVL naast Polar Bears via Mark Visser (7-7) en kort na het begin van de laatste periode was het 8-8 na de tiende treffers dit weekeinde van Claudio Brancatello.

Dat betekende een spannende slotfase, waarin Sanders Roels de thuisploeg weer op voorsprong zette. Er waren toen nog dik vier minuten te spelen, maar ZVL slaagde er niet meer in om naast of voorbij Polar Bears te komen: 9-8.

Polar Bears – ZVL-1886 9-8 (3-2, 4-3, 1-2 en 1-1).
Doelpunten ZVL: Claudio Brancatello 4, Jasper Haasnoot 2, Lars van Nobelen 1 en Mark Visser 1.

Op de foto van Ruud Wormgoor: de Italiaan Claudio Brancatello scoor dit weekeinde tien keer voor ZVL-1886.