ZVL-1886 zal zaterdagavond alles uit de kast moeten halen in de tweede finalewedstrijd tegen het Utrechtse UZSC. Er moet gewonnen worden in De Zijl (aanvang 19:30 uur), anders is het seizoen na het 9-5 verlies van vrijdagavond in Utrecht voorbij.

En winnen kan. De Leidse ploeg bewees in de kwartfinale tegen De Zaan en vorige week in de halve finale tegen AZC dat een nederlaag in de openingswedstrijd niet desastreus hoeft te zijn. Winnen in eigen bad en dan er zondag voluit tegenaan in de derde wedstrijd in Krommerijn. Dát is het scenario voor de ploeg van Niels Joor. Voor de derde keer op rij dus.

ZVL begon prima aan de wedstrijd tegen de nummer één van het reguliere seizoen. Jasper Haasnoot en Stan van Ruiten zorgden voor een 0-2 tussenstand en ook bij de rust was ZVL nog de bovenliggende partij: 2-3 (derde doelpunt: Eric Verdoes).

Maar na een eerste helft volgt nu eenmaal altijd een tweede en daarin bleek waarom UZSC als eerste is geëindigd in het reguliere seizoen. Waar ZVL de bal niet in het Utrechtse doel kreeg, vloog het ene na het andere doelpunt om de oren bij keeper Esben Wansleeben. UZSC scoorde liefst vijf keer op rij en boog daarmee de 2-3 ruststand om in een voorsprong van 7-3.

Dat betekende een forse opdracht voor ZVL in het resterende deel van de wedstrijd. Een opdracht die niet ingevuld kon worden. Adam Maklary scoorde weliswaar 7-4, maar de thuisclub sloeg direct terug. Zo ging het ook met het laatste doelpunt van ZVL, de 8-5 van Jasper Haasnoot. UZSC trok het gat onmiddellijk weer open naar vier doelpunten (9-5) en de klok tikte natuurlijk onbarmhartig door in het nadeel van ZVL.

Zaterdag moet het gebeuren in De Zijl. De rest van sportminnend Leiden is klaar voor het seizoen, een mooie reden om ZVL te gaan aanmoedigen.

UZSC – ZVL-1886 9-5 (1-2, 1-1, 3-0 en 4-2).
Doelpunten ZVL:
Jasper Haasnoot 2, Stan van Ruiten, Eric Verdoes en Adam Maklary.

Op de foto van Ruud Wormgoor: Jasper Haasnoot (midden, 8) scoorde twee keer in Utrecht.