In misschien wel de moeilijkste wedstrijd, die de ploeg dit seizoen nog te wachten stond, hebben de mannen van ZVL-1886 Tetteroo zich knap gemanifesteerd. Een (uit)wedstrijd spelen tegen landskampioen en koploper UZSC in Utrecht is bepaald geen eenvoudige opgave. Het werd 11-8 voor de thuisploeg, maar ZVL mocht met opgeheven hoofd zwembad De Krommerijn verlaten. In alle vier de perioden maakte de Leidse ploeg het UZSC knap lastig.

In het eerste kwart nam ZVL zelfs een vroege voorsprong door twee doelpunten van Mark Visser, die met zijn totaal van drie topscorer zou worden van het team van Niels Joor. In het eerste stuk scoorde ook Jasper Haasnoot en na acht minuten was het 3-3.

Ook de ruststand van 6-5 gaf de Leidse burger moed. Ruben van Vierzen en weer Mark Visser verzorgden in het tweede kwart de Leidse productie. De beslissing viel in het laatste stukje van het derde en het begin van het vierde kwart, waarin alleen Eric Verdoes voor ZVL scoorde. UZSC liep uit naar 10-6 en dat gat was voor ZVL te groot om nog te dichten. Jimmy Sjardijn en Stan van Ruiten lieten nog wel hun naam bij de doelpuntenmakers noteren, maar de (eervolle) nederlaag kon niet meer worden voorkomen.

UZSC – ZVL-1886 Tetteroo 11-8 (3-3, 3-2, 2-1, 3-2).
Doelpunten ZVL: Mark Visser 3, Jasper Haasnoot, Ruben van Vierzen, Eric Verdoes, Jimmy Sjardijn en Stan van Ruiten.

VROUWEN

Voor de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo was er eigenlijk geen eer meer te behalen in de return van de kwartfinales voor de nationale beker. De 15-8 nederlaag van vorige week in de eerste wedstrijd hing als een blok aan het been van de Leidse ploeg, die in eigen bad een fors pak slaag kreeg van De Zaan. Het werd liefst 6-21.

Pas bij 0-9 werd er door ZVL voor het eerst gescoord, maar toen was er allang geen twijfel meer over het resultaat van de kwartfinale. Het werd daarna een plichtmatig potje. Rozanne Voorvelt, de international die niet in de competitie, maar wel in de beker speelt, zoals alle Oranjevrouwen, scoorde – net als Laura Roels – twee keer.

ZVL-1886 Tetteroo – De Zaan 6-21 (0-5, 1-7, 3-5 en 2-4).
Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Laura Roels 2, Moran Lindhout en Iefke van Belkum.

Op de archieffoto van Ruud Wormgoor: international Rozanne Voorvelt scoorde twee keer voor ZVL.