Rugby Academy ZuidWest

De Rugby Academy is het opleidingsinstituut voor talentvolle jonge rugbyers (m/v) tot 21 jaar. Doel van de Rugby Academy (er zijn er zes in Nederland) is om rugbytalenten de optimale kans te bieden op een topsport carrière in de rugbysport en zo bij te dragen aan versterken van het rugby-niveau in ons land.

De Rugby Academy ZuidWest is in 2008 opgericht en is daarmee de oudste van Nederland. RAZW werkt in Den Haag samen met het Segbroek College en in Leiden met het Leonardo College. RAZW heeft samenwerkingsafspraken met vrijwel alle rugbyclubs in Zuid-Holland.

Gemotiveerde spelers (jongens en meisjes) uit de regio worden (bijna dagelijks) getraind om hun talent te ontplooien. Dit komt bovenop de trainingen die de spelers bij de eigen club volgen. Een gekwalificeerde en gemotiveerde staf van rugby coaches en trainers verzorgen dagelijks veld-, zaal- en krachttrainingen. Daarnaast is er een sportmedische staf bestaande uit fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en sportpsychologen.

Het trainingsprogramma wordt opgesteld in samenwerking met Rugby Nederland en de andere Rugby Academies in Nederland. In dit programma staat de sporter centraal. Het is er op gericht talenten een betere kans te geven, talenten eerder te herkennen en te ontwikkelen door hen een betere kwaliteit en begeleiding geven.

Rugby Academy ZuidWest biedt twee permanente programma’s aan, die deel uit maken van de ‘Pathway’ van Rugby Nederland.

Junior Academy programma
Voor scholieren op de middelbare school verzorgen de Academies in nauwe samenwerking met de Topsport Talentenscholen een programma waarin de weg naar Topsport en de weg naar het eindexamen samengaan volgens het NOC*NSF principe: de duale leerlijn.

Senior Academy programma 
Dit programma voorziet in de leemte tussen het junior programma en het programma van het Nationaal Trainings Centrum  in Amsterdam. Het Senior Academy programma biedt talentvolle, gemotiveerde spelers de kans om de aansluiting bij de top te bereiken en is te volgen naast het reguliere trainingsprogramma dat de clubs.

Hoofdcoach Phil Leck

Hoofdcoach Phil Leck

Contact

Meer informatie
rugbyacademyzuidwest.nl